Tulburarea de rumegare la copiii mici

Tulburarea de rumegare la copiii mici

Tulburarea de rumegare este o tulburare de alimentatie in care o persoana – de obicei un copil mic – re-gurgiteaza si remesteca mancarea partial digerata care a fost deja inghitita. In cele mai multe cazuri, produsele alimentare remestecate sunt apoi inghitite din nou dar, ocazional, copilul o va scuipa.

Pentru a fi considerata o afectiune, acest lucru trebuie sa apara la copiii care au mancat anterior si trebuie sa apara in mod regulat – de obicei zilnic – timp de cel putin o luna. Copilul poate prezenta comportamentul in timpul alimentatiei sau imediat dupa masa.

Simptomele tulburarii de rumegare la copii si copii mici includ:

– Regurgitarea repetata a alimentelor,

– Pierdere in greutate,

– Respiratie neplacuta si carii dentare,

– Dureri de stomac si indigestie,

– Buze crapate.

In plus, sugarii pot face miscari neobisnuite care sunt tipice pentru afectiuni. Acestea includ intinderea si arcuirea spatelui, tinutul capului inapoi, strangerea muschilor abdominali si efectuarea de miscari de sugere cu gura. Aceste miscari se produc deoarece copilul incearca sa aduca inapoi mancarea partial digerata. Cauza exacta a tulburarilor de rumegare nu este cunoscuta, cu toate acestea, exista mai multi factori care pot contribui la aparitia ei:

– Boala fizica sau stresul sever pot declansa comportamentul.

– Neglijarea sau existenta unei relatii anormale intre copil si mama poate determina copilul sa se confrunte cu auto-confort. Pentru unii copii, actul de mestecat este reconfortant.

Deoarece majoritatea copiilor depasesc tulburarile de rumegare, este dificil de stiut exact cati bebelusi sunt afectati. Daca simptomele rumegarii sunt prezente la un copil, medicul va incepe o evaluare prin efectuarea unui istoric medical complet si a unui examen fizic. Medicul poate folosi anumite teste – cum ar fi raze X si teste de sange – pentru a cauta si exclude posibile cauze fizice, cum ar fi o afectiunile gastro-intestinale. Testarea poate, de asemenea, ajuta medicul sa evalueze modul in care afectiunea a afectat copilul cautand probleme cum ar fi deshidratarea si malnutritia.