Trei sfaturi pentru a crea un decor contemporan

decoratiuni casa

Vrei sa schimbi ceva din decorul casei tale sau ai impresia ca acesta este mult prea clasic? Iti doresti pentru casa ta un decor mai contemporan? Nu vrei insa sa obtii un decor mult prea rece? Iata cateva sfaturi care s-ar putea sa iti fie de folos.

Sa faci din interiorul casei tale o oaza moderna, necesita cateva elemente de care sa tii cont in prealabil. Va trebui astfel sa eviti asocierea unor materiale mult prea reci. Astfel ca va trebui sa integrezi in decorul casei si materiale care pot incalzi putin linia mult prea minimalista a mobilierului pe care alegi sa il folosesti.

Trebuie sa mizezi pe functionalitate si pe confort inainte de toate, dar si pe unele elemente de decor mai emblematice.

Sfatul numarul 1– mizeaza pe confort si functionalitate. Prin definitie, stilul contemporan este cel care da dovada de inovatii tehnice si uneori tehnologice, pentru ca spatiul in care locuim sa devina mai practic. Dar ce nu trebuie sa treci cu vederea este confortul. Mizeaza deci pe scaune sau canapele generoase si confortabile, pe un mobilier ergonomic cu proportii studiate, pe materiale calduroase si esente de lemn rare si pretioase.

Sfatul numarul 2– alege un mobilier cat mai minimalist. Un interiorncontemporan este cel care lasa loc celor mai simple sau mai minimaliste linii. Mobilierul trebuie sa se inscrie cat mai lejer in decorul casei. Alege deci un mobilier cu picioare cat mai fine din metal, cu cele mai simple forme. Pentru a evita pe cat posibil raceala stilului modern, mizeaza pe perne si pe covoare pufoase. Foloseste cele mai vii culori, atat petru zugraveala, cat si pentru accesoriile decorative.

Sfatul numarul 3– alege sa mizezi pe arta si pe cultura. Designul inseamna si el o anumita cultura. Fie ca esti incepator, fie ca esti profesionist, este un lucru accesibil tuturor. Este importanta insa sa alegi tablourile sau alte obiecte de arta care iti vorbesc, care iti spun ceva. Poti alege un decor insolit mizand pe obiecte foarte originale sau pe unul mai clasic, alegand capodopere ale artei. Nu uita ca daca vei amesteca genurile vei obtine cel mai frumos efect contemporan.