Trei motive pentru care iti poate cadea parul

Dieta dezechilibrata

Stresul

Exista momente in viata noastra in care ne confruntam cu diferite dezechilibre ale organismului, care ne provoaca o serie de neplaceri. Este bine insa sa ne cunoastem corpul si sa putem sa ne dam seama care ar putea fi cauzele unor manifestari. Daca aducem in discutie caderea parului, acest lucru poate aparea in anumite momente si este foarte important sa reusim sa depistam ce duce la acest lucru. Iata cateva posibile cauze:

Dieta dezechilibrata

Sanatatea parului si a unghiilor este direct influentata de alimentatia noastra. Daca remarcam pierderea unor fire de par, mai accentuata decat in mod normal, ar trebui sa reflectam la dieta pe care o avem. Existe momente in care trebuie sa facem schimbari radicale in alimentatia noastra, sa acordam atentia cuvenita acestui aspect, pentru a putea imbunatati intreaga functionare a organismului nostru.

Afectiuni ale glandei tiroide

Uneori, dezechilibrele hormonale de la nivelul glandei tiroide pot fi responsabile de episoade de cadere a parului. Daca stii ca ai mai avut afectiuni de acest tip trebuie neaparat sa te adresezi medicului specialist, pentru a face un set complet de investigatii si a lua masuri in acest sens.

Stresul

Stresul este unul dintre principalii factori care ne influenteaza negativ si care se poate regasi si in calitatea tesuturilor noastre, ale pielii si parului. Atunci cand suntem supusi presiunii psihice, parul devine tern, incepe sa cada, ori se manifesta aparitia matretei si a unui scalp cu un nivel de sebum ridicat. In acest caz, trebuie sa incerci sa te detasezi de lucrurile care te apasa si sa incerci sa faci o schimbare pentru binele tau si al celor din jur.