Tot ceea ce trebuie sa stie un viitor proprietar inainte de a cumpara o casa

sfaturi achizitionare locuinta

Daca alegeti sa cumparati cu ajutorul unui credit ipotecar trebuie sa tineti cont de foarte multe aspecte. Pentru a va asigura imprumutul, aveti dreptul sa solicitati o delegare de asigurare. Aceasta inseamna ca aveti optiunea de a va scoate asigurarea de imprumut intr-o institutie diferita de cea care va ofera creditul. Deci, comparati mai multe firme de asigurari si alegeti cea mai ieftina protectie identica.

Dupa ce ati gasit banca ideala si ati demarat procesul de obtinere a creditului puteti solicita cheile casei. Stiti ca exista o perioada de aproximativ 3 luni intre semnarea unui contract de vanzare la notar si obtinerea finala a proprietatii. Veti putea sa va aranjati cum doriti si sa va mutati in noua dvs. casa. Lasati timp suplimentar pentru a face orice lucrare. Este mult mai usor si mai rapid sa faceti asta intr-o casa goala decat dupa ce v-ati adus lucrurile. In plus, din pacate, nu este neobisnuit sa aveti surprize neplacute cand va instalati in locuinta. Acordati suficient timp pentru a inspecta totul si a reactiona rapid daca sunt descoperite defecte ascunse. Aveti doar cateva luni sa cereti vanzatorului o compensatie.

Dobandirea locuintei nu trebuie facuta fara un minimum de organizare si pregatire. In timpul procesului de cumparare a unei case, veti trece prin diferite faze. Fiecare dintre ele necesita optiuni si pasi de urmat. Iata un ghid cu cativa pasi pentru a sti cum sa cumparati imobiliare prin limitarea riscurilor.

Ce tip de casa doriti?

Definirea criteriilor pe care doriti sa le cumparati este un pas pe care nu trebuie sa il neglijati. Cu cat va ajustati mai bine nevoile si dorintele, cu atat puteti mai eficient sa gasiti casa perfecta. Lista elementelor care trebuie studiate poate fi lunga: sectoarele geografice privilegiate? Suprafata totala a casei (minim, maxim)? Numar de camere? Cu sau fara un garaj? Cu gradina? Daca da, care este zona ideala? Vreti sa acceptati o proprietate comuna? O bucatarie separata sau deschisa? Este o piscina esentiala? Sunteti gata sa faceti renovari importante? Aveti nevoie de un spatiu mic sau mare? Preferati o casa pe un nivel sau, dimpotriva, una cu mai multe etaje? Acestea sunt primele intrebari la care trebuie sa raspundeti inainte de a incepe cautarile pentru o casa.