Tipuri de proteze dentare

clinica stomatologica in sector 2

Persoanele interesate de proteze dentare in sector 2, în clinica stomatologica Elveto-Dent., trebuie sa se informeze cu privire la acest subiect, pentru a sti ce tip de proteza pot alege. Chiar daca decizia se va lua impreuna cu medicul dentist, este recomandat ca pacientii sa stie despre ce este vorba inainte de a apela la o astfel de interventie stomatologica.

Informatii generale despre proteze dentare

Protezele dentare sunt lucrari protetice mobile care au rolul de a inlocui dintii lipsa sau de a masca anumite defecte ale danturii. Proteza dentara este prevazuta cu un suport acrilic si se alege in functie de amprenta individuala a fiecarui pacient.

Pentru ca exista mai multe tipuri de proteze dentare, cei interesati de o astfel de interventie pot avea confuzii. Totusi, diferentele dintre acestea sunt destul de clare, dupa cum se va putea observa din informatiile care urmeaza.

Principalele tipuri de proteze dentare

Intr-o clinica stomatologica in sector 2 din capitala, Elveto-Dent, pacientii pot opta pentru urmatoarele tipuri de proteze dentare:

  • proteza partial acrilica;
  • proteza pe implanturi;
  • proteza scheletata;
  • proteza completa.

Proteza partial acrilica este cea mai avantajoasa din punct de vedere al pretului, iar acest tip se recomanda mai ales persoanelor cu edentatie partiala. Procedeul este simplu: se amprenteaza campul protetic, iar apoi urmeaza turnarea unui model intr-un laborator tehnic specializat. Culoarea gingiei se alege in concordanta cu cea naturala pe care o are pacientul.

Proteze dentare in sector 2 | Clinica stomatologica in sector 2 | Elveto-Dent.ro

proteze dentare in sector 2

Proteza pe implanturi este cea mai avansata din punct de vedere al tehnologiei si poate fi de mai multe feluri: fixa sau mobila, care poate fi scoasa oricand de catre pacient. Se poate monta doar dupa introducerea implanturilor si dupa vindecarea acestora.

Proteza scheletata aduce imbunatatiri si asupra fizionomiei, dar si in ceea ce priveste mestecatul si vorbitul. Este stabila, confortabila, rezistenta in timp si asigura o estetica buna.

Proteza completa poate inlocui absolut toti dintii lipsa de pe ambele parti ale maxilarului si este de doua tipuri: conventionala si imediata.

Cea conventionala se monteaza doar dupa ce tesuturile gingivale sunt complet vindecate in urma extractiilor dentare, pe cand cea imediata se poate plasa chiar dupa extractii. Tarifele protezelor dentare variaza in functie de tip si pot fi consultate pe Elveto-Dent.ro.