Tips&tricks: cum sa alegi o perna ortopedica perfecta?

Ortosan

Perna ortopedica este unul dintre obiectele pe care oamenii trebuie neaparat sa il aiba acasa, pentru a se putea bucura de un somn odihnitor, dar si de o pozitie corecta a gatului, a coloanei si capului peste noapte. Utilizatorii trebuie sa fie, insa extrem de atenti la o serie de elemente importante, inainte de a face o investitie in acest sens, pentru a fi siguri ca vor cumpara pernele potrivite nevoilor lor!

Alegerea pernelor ortopedice in functie de densitate

Unul dintre primele lucruri pe care oamenii trebuie sa il stie despre pernele ortopedice de la Ortosan este ca acestea pot avea o densitate mica sau o densitate mai mare. Mai exact, produsele cu o densitate mica sunt mai moi, au un nivel redus de fermitate si, in general nu ajuta la sustinerea capului si a gatului foare bine, insa sunt mai accesibile din punct de vedere al pretului si totodata mai comode decat pernele clasice, cu puf. Cat despre pernele ortopedice cu o densitate mai mare, ele sunt excelente datorita formei anatomice pe care o au, iar in timp, corpul se muleaza perfect pe ele, somnul devenind o adevarata placere!

Forme diverse

Pe lista detaliilor la care utilizatorii mai trebuie sa fie atenti se numara si faptul ca perna ortopedica poate avea mai multe forme: clasica, ergonomica, cilindrica, inclinata, sau usor ovala. Recomandat este ca oamenii sa ia cea mai buna decizie in acest sens in functie de modul in care urmeaza sa foloseasca pernele de la Ortosan.ro: daca unele persoane au nevoie astfel de perne doar pentru sustinerea capului, altele doresc sa isi sustina atat capul, cat si bazinul in timpul somnului.

Perna ortopedica | Ortosan.ro

Perna ortopedica

Ce tip de husa are perna ortopedica?

Nu in ultimul rand, esential de mentionat este si faptul ca pernele ortopedice pot fi ,,imbracate” in 2 tipuri de huse: cele din materiale naturale, care sunt extrem de blande cu pielea si care, de cele mai multe sunt inclusiv antialergice si hipoalergenice sau huse din materiale sintetice. Produsele din a doua categorie sunt extrem de practice, nu atrag alergenii, insa nu permit o aerisire potrivita a pernelor, ceea ce inseamna ca oamenii vor transpira mai mult pe timpul noptii.