Tehnici de reducere a anxietatii in timpul interventiilor stomatologice

dentist din Drumul Taberei

Daca va este teama sa mergeti la dentist, nu sunteti singura persoana care simte asta. Poate va sperie faptul ca v-ar putea rani sau poate ca va temeti de durere, insa vizitele la stomatolog sunt foarte importante atat pentru sanatatea dentara, cat si pentru cea generala.

Indiferent de motivul pentru care ajungeti intr-un cabinet stomatologic, echipa medicala se va asigura ca sunteti bine atat din punct de vedere fizic, cat si emotional. Cu cat amanati vizitele, cu atat riscul de a dezvolta probleme este mai mare. Din acest motiv, au luat nastere tot felul de strategii de combatere a anxietatii. Vestea buna este ca multe dintre ele se folosesc chiar si la clinica stomatologica Plaza Dent! Trebuie doar sa va faceti curaj sa programati o consultatie, restul se va rezolva pe parcurs!

Verbalizarea fricilor este foarte benefica! Daca sunteti incordat sau nelinistit, faceti-va o favoare si scapati de aceste sentimente doar vorbind despre ele cu cineva sau chiar cu specialistii. Dentistul si echipa sa vor sti cum sa abordeze situatia doar daca va cunosc nevoile. Povestiti medicului despre starea de anxietate pe care o aveti cand va ganditi la interventiile stomatologice. Faceti acest lucru inca de cand sunati pentru programare si continuati sa spuneti despre asta si la receptie sau asistentelor. De asemenea, nu va fie frica sa puneti intrebari. Uneori, a sti ce se intampla atenueaza orice frica de necunoscut. Stabiliti un semnal pe care sa-l transmiteti in timpul tratamentului, de exemplu, ridicati o mana in sus cand simtiti nevoia unei pauze sau va doare ceva. Confortul este esential in alungarea fricilor, deci faceti tot posibilul sa va simtiti confortabil!

Dentist din Drumul Taberei | clinica stomatologica Plaza Dent | plazadent.ro

clinica stomatologica Plaza Dent

A va lasa distras de alte lucruri atunci cand stiti ca urmeaza o vizita la cabinetul stomatologic, poate parea imposibila, insa cu ceva exercitiu s-ar putea sa reusiti. Daca sunetele din cabinet va deranjeaza sau amplifica frica, purtati casti ascultand muzica preferata sau un audiobook. De asemenea, ocupati-va mainile cu o minge anti-stres sau cu un obiect ce poate fi manipulat usor. Relaxarea incepe in minte. Incercati exercitiile de respiratie profunda pentru a ajuta la relaxarea muschilor. Inhalati aer incet si apoi expirati usor. Faceti acest lucru de cate ori doriti pana ajungeti la relaxare profunda.

Dincolo de orice tehnica, ascultati sfatul oricarui dentist din Drumul Taberei! Acestia stiu cum sa va indrume si sa va linisteasca in fiecare moment al interventiei, asa ca nu va fie teama sa verbalizati tot ce simtiti. Daca ati prins incredere, nu trebuie decat sa accesati plazadent.ro pentru o programare!