Statiunea Costinesti – un reper important pe harta turistica a Romaniei

statiuni Costanta

Statiunea Costinesti numita si capitala sezonului estival, este o destinatie de vacanta faimoasa, fiind renumita pentru perioada in care majoritatea turistilor erau tineri si in care distractia nu se oprea chiar daca soarele apunea. Din fericire distractia a tinut pana in zilele noastre, incat statiunea este plina de tineri de toate varstele.

Costinesti este o comuna din sud-estul Romaniei, situata la tarmul Marii Negre, apartinand de judetul Constanta (la aproximativ 30 km de Constanta). Comuna este alcatuita din satele Costinesti si Schiu si are o populatie de 3100 de locuitori: satul Costinesti – 1300 de locuitori, satul Schitu – 1800 de locuitori.

Climatul este unul specific litoralului maritim, vara temperaturile inregistrate depasesc 27 de grade Celsius, soarele avand o durata de stralucire cuprinsa intre 10-12 ore.

Zona prezinta un istoric foarte incarcat, existand inca din evul mediul. Denumirea de Costinesti a fost dobandita abia in anul 1999, dar nu inainte de a fi ocupata de greci, apoi de romani si colonizata de germani. Activitatile localnicilor erau pescuitul, prelucrarea pamantului, negotul si cresterea animalelor.

  • Turismul in Statiunea Costinesti

Fiind o asezare linistita a atras multi turisti, printre primii dintre acestia numarandu-se elevii si studentii din taberele organizate aici. De la an la an numarul acestora crestea semnificativ pe perioada vacantelor de vara, in timp zona devenind statiune, cu denumirea de “statiunea tineretului”.

De asemenea numarul mare de turisti din ultimii ani i-au determinat pe localnici sa dezvolte si mai mult zonele de cazare, astfel incat capacitatea de gazduire a ajuns la aproximativ 35000 de locuri.

Statiunea este formata dintr-o multitudine de hoteluri, pensiuni sau vile, de la cele mai luxoase, situate pe malul marii, pana la cele mai modeste care se afla in locurile mai retrase ale acesteia. Multe dintre unitatile de cazare au fost renovate sau chiar construite, zona de nord a statiunii fiind o confirmare draguta in acest sens. De mentionat sunt si spatiile amenejate special pentru camping.