Solutii de protetica dentara fixa recomandate de cabinet stomatologic in Colentina

cabinet stomatologic in Colentina

Pierderea accidentala a unui dinte sau necesitatea extractiei nu trebuie sa reprezinte o tragedie in viata pacientilor, ci mai degraba o provocare pentru medicii ce reprezinta un important cabinet stomatologic in Colentina.

Daca dintele sau maseaua nu mai poate fi mentinutii in cavitatea bucala si se impune extractia, atunci medicii specialisti trebuie sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a-l inlocui. Recomandarea medicilor stomatologi este ca inlocuirea sa se faca imediat dupa vindecarea locului respectiv pentru ca in caz contrar, lipsa unui dinte, a unei masele, sau a unui grup de dinti poate duce, pe langa aspectul inestetic, la dificultati de vorbire si de masticatie ce pot determina afectiuni digestive sau ale cavitatii bucale.

Solutii protetica dentara fixa in cabinet stomatologic in Colentina

Pe langa posibilitatea inserarii unui implant dentar in Bucuresti, care este cea mai des intalnita recomandare din partea medicilor specialisti, mai exista solutii de protetica fixa eficiente.

Coroana dentara individuala este una din metodele de protetica fixa recomandate de specialisti in cazul in care coroana dentara naturala este afectata si refacerea cu ajutorul plombei nu este posibila sau nu reprezinta o solutie durabila. Coroanele individuale pot fi folosite si in cazul dintilor invecinati pentru a le oferi o estetica foarte apropiata de cea a dintilor naturali.

Implant dentar in Bucuresti | cabinet stomatologic in Colentina | Elveto-Dent.ro

implant dentar in Bucuresti

Puntea dentara, pe de alta parte, este o metoda eficienta de restaurare a danturii in cazul in care pe arcada se gaseste un numar mare de dinti sau radacini cu o implantare buna. Dintii folosesc ca si suport pentru acea punte dentara care imita forma si culoarea dintilor naturali, fie ca este din zirconiu sau metalo-ceramica. Puntea din zirconiu este mai des folosita pentru zona frontala a dintilor, avand aceleasi caracteristici estetice ca si dintii naturali, in timp ce puntea metalo-ceramica este recomandata pentru dintii si maselele amplasati mai in spate.

Nu in ultimul rand, cea mai des recomandata solutie de inlocuire a dintilor lipsa de catre specialisti este implantul dentar. Potrivit Elveto-dent.ro, implantul dentar reprezinta o solutie eficienta pe timp indelungat, un element biocompatibil ce se insereaza in arcada dentara pentru a substitui radacina dintilor naturali. Implantul sustine coroane dentare individuale sau punti dentare si este recomandat pentru inlocuirea unui dinte sau a unui grup de dinti. Fara doar si poate, implantul dentar reprezinta cea mai buna solutie protetica fixa.