Simptomele alergiilor sezoniere la copii

alergii perene

Stranutul repetitiv, drenajul nasului cu o substanta subtire si clara, congestia nazala, mancarimea, urechilor, ochilor, gatului si ochi aposi – toate acestea sunt alergii sezoniere la copii. La alergiile perene, simptomele sunt blocajul nazal si congestia, iar copiii vor avea picurare post-nazala. Alergiile variaza de la un copil la altul.

Care este diferenta dintre alergiile sezoniere si alergiile perene? Si cand apar diferitele tipuri de alergii?

  • Alergiile sezoniere apar in principal odata cu aparitia polenului care provine din plante, buruieni, iarba si copaci. Daca copilul este alergic la polen, aceasta va aparea atunci cand polenul este in aer. In mod clasic, acesta provine din copaci primavara devreme, deci in aprilie si mai. Apoi, in lunile mai, iunie si iulie, ierburile sunt cele care raspandesc polen, astfel incat copiii cu alergii la diferite tipuri de ierburi vor avea probleme in aceasta perioada.

  • Alergiile nazale perene sunt cele cu care copilul are de-a face pe tot parcursul anului, iar acestea sunt, de obicei, alergii de interior: deci acarieni de praf, la animale, gandaci, mucegaiuri si pene.

Deci, copiii pot avea simptome ocazional sau pe tot parcursul anului, in functie de ce fel de alergii au.

Care sunt declansatoarele comune care vor aduce reactii alergice?

Pentru copiii care au alergii, uneori lucrurile sau fiintele din jur pot fi declansatorul. De exemplu, animalul lor preferat – un caine sau o pisica. Uneori, paturile pot fi declansatorul, saltelele fiind locul unde traiesc acarienii de praf. Exista, de asemenea, declansatoare care apar odata cu sezonul de polen, dar si alte elemente, precum fumul de tigara sau parfumurile pot fi declansatoare. Uneori, vremea – vantul si ploaia – pot afecta cantitatea de polen din aer, declansand astfel aparitia unei alergii.

Cel mai bun lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa incercati sa pastrati un mic jurnal care sa va raspunda la intrebari: “cand se declanseaza simptomele si de ce?” , “este mai rau in timpul zilei sau in timpul noptii sau este sezonier?” Aceste raspunsuri pot oferi o multime de informatii unui medic. In acest fel medicul poate determina daca ar trebui ca copilul sa vada un alergolog. Un alergolog poate analiza simptomele si poate face un examen fizic si chiar teste de piele. Odata ce copilul a fost testat si se poate determina la ce este alergic, atunci stiti si puteti evita anumite declansatoare.