Sfaturi pentru relatiile aflate la inceput

relatie la inceput

Tocmai ce o persoana si-a schimbat statutul de la „singur” la „intr-o relatie”. Acum, a fi intr-o relatie poate fi complicat si interesant in acelasi timp. Trebuie facute o multime de schimbari in viata fiecaruia, mai ales daca este vorba despre o persoana singura de mult timp sau chiar despre prima relatie din viata. Cu toate astea, oamenii nu trebuie sa isi faca griji. In primul rand, trebuie sa fie mandri ca au avut curajul de a primi o noua persoana in viata lor.

Lucrurile trebuie luate incet

Desi este greu sa isi pastreze emotia cand tocmai ce s-au angajat intr-o noua relatie, este important ca oamenii sa ia lucrurile incet. Exista intotdeauna timp pentru toate si pentru a-si cunoaste noul partener. Cei doi trebuie sa se bucure de compania celuilalt si sa nu se grabeasca sa duca relatia la nivelul urmator – sa se bucure de etapele initiale ale relatiei.

Cei doi aflati la inceputul relatiei nu ar trebui sa se grabeasca sa doarma impreuna. In sensul in care lucrurile vor fi luate incet, s-ar putea ca cei doi sa nu isi doreasca sa doarma impreuna la inceput. Altii ar putea spune ca a fi activ sexual si a fi compatibili sexual sunt doua lucruri importante intr-o relatie si au dreptate. Cu toate acestea, lucrurile trebuie sa vina natural si nu pe graba. Amandoi ar trebui sa fie pregatiti si sa fie suficient de maturi pentru a simti cand este timpul sa treaca la pasul urmator.

Ambii parteneri trebuie sa isi stabileasca asteptarile. Deoarece tocmai ce au inceput relatia, este important ca fiecare sa stie ce asteptari are de la sine si de la partener: care sunt nevoile fiecaruia, ce vor si ce nu vor sa faca. Partenerul trebuie instiintat inainte cu privire la asteptari si dorinte, pentru a putea discuta de la inceput despre eventuale compromisuri. De asemenea, aceste discutii vor face mai usoara cunoasterea celor doi.

Uneori, oamenii fac marea greseala de a compara fostul partener cu actualul. Acestia trebuie sa isi aminteasca faptul ca partenerul este o persoana total diferita si sa traiasca in prezent.