Sfaturi pentru alegerea unei drone

caracteristici drona

De la gadgeturi pentru copii la drone de inalta calitate destinate pasionatilor, alegerea acesteia poate fi o sarcina cu adevarat dificila, intrucat exista o varietate uriasa de produse si preturi.

Puncte importante de verificat inainte de a cumpara o drona:

  • Inaltimea si greutatea

Cu cat este mai compacta si mai usoara o drona, cu atat este mai usor de transportat. Unele chiar se pot plia pentru a se potrivi intr-o geanta. Atentie mai ales la greutate, pentru ca daca drona depaseste 800 de grame, va trebui sa fie inregistrata.

  • Camera

In timp ce cele mai multe drone permit filmarea si / sau fotografierea in zbor, calitatea imaginilor variaza de la un model la altul. Asadar, pasionatii sa verifice formatele disponibile si, mai ales, rezolutia imaginilor. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat este mai buna calitatea. De mentionat este faptul ca, aparatul foto are un stabilizator bun ce ofera feedback de imagine in direct.

  • Autonomie

Acesta variaza in functie de modele de la 10, la 30 de minute chiar daca, in practica, poate fi mai scurta in functie de vant, viteza dronei sau chiar de utilizarea feedback-ului video. Cu toate acestea, este de preferat sa existe una sau mai multe baterii de rezerva. De asemenea, este posibil, la anumite modele, sa se inlocuiasca bateria livrata cu un model mai eficient.

  • Moduri automate de zbor

Unele drone sunt capabile sa zboare singure, fara a fi pilotate. Pentru acestea, este suficient sa se fi indicat anterior dispozitivului o serie de puncte de acces prin intermediul unui software specific. Este chiar posibil uneori, prin apasarea unui simplu buton, ca drona sa efectueze efecte preinregistrate (intoarcerea la subiect, de exemplu).

  • Modul „urmeaza-ma”

Datorita acestui mod, drona urmareste un subiect in miscare fara ca pilotul sa fie nevoit sa intervina. O caracteristica deosebit de interesanta pentru sportivii care doresc sa-si filmeze exploatarile (schiori, biciclisti etc.)