Sfaturi pentru a preveni problemele dentare la copii

stomatologie pentru copii in sector 6

Dincolo de tot ce trebuie sa invete parintii pentru a putea avea o grija corespunzatoare pentru copii, ar trebui sa stie multe si despre cariile dentare pentru a lua masurile corecte cu privire la prevenirea acestora. Cariile pot afecta copiii inca de la varste fragede si se poate dezvolta in mod alert de-a lungul timpului.

Copiii adora alimentele dulci care pot ramane blocate intre dinti si nefiind capabili sa-si curete dintii intr-un mod corect, bacteriile vor gasi un mediu numai bun pentru a se dezvolta. Pe langa faptul ca numarul bacteriilor va creste, acestea vor elibera acid care nu face altceva decat sa atace smaltul dintilor. Smaltul de pe dintii unui copil este destul de subtire, ceea ce inseamna ca este si usor de deteriorat. Deteriorarea inseamna instalarea cariilor. Parintii au posibilitatea de a-si feri copiii de carii prin urmatoarele modalitati!

Periajul ar trebui sa fie o rutina pentru intreaga familie, nu doar pentru copii! Copiii imit foarte bine orice comportament al parintilor, asadar daca vor vedea ca parintii sau fratii mai mari isi spala dintii dimineata si seara, vor face si ei acelasi lucru. La inceput va fi o distractie, insa mai apoi vor intelege scopul acestui comportament care va deveni o rutina. Faceti tot posibilul ca cei mici sa inteleaga ca nu pot merge la culcare daca nu au gura curata!

Multi dintre parinti nu stiu care este momentul potrivit pentru o vizita la dentist, insa specialistii merg pe principiul ”cu cat mai repede cu atat mai bine”. Vizitele regulate la dentist pot duce la diagnosticarea, prevenirea si tratarea afectiunilor dentare pe masura ce apar, fara ca acestea sa apuce sa-si faca de cap.

Pedodontie Orizont | stomatologie pentru copii in sector 6 | Dentago.ro

pedodontie Orizont

Zaharul din dieta copilului poate creste frecventa aparitiei cariilor. Orice tip de indulcitor, fie rafinat sau nerafinat, poate avea acelasi impact daunator pentru dinti. Din acest motiv, limitarea consumului de alimente bogate in zahar este cel mai bun mod de a-i feri pe copii de carii.

O stomatologie pentru copii in sector 6 in care puteti afla si mai multe lucruri despre ingrijirea corecta a dintilor intregii familii, este DentaGo. La aceasta clinica de pedodontie Orizont puteti face programari online pe Dentago.ro sau telefonic la numerele de telefon afisate pe site!