Sanatate orala de la interior la exterior

Clinica stomatologica copii

Uneori medicul dentist al copilului dumneavoastra va folosi razele X pentru a analiza mai profund dintii copilului. In mod simplu, radiografiile dentare permit medicilor dentisti sa isi faca o imagine detaliata asupra dintilor, oaselor, gingiilor si maxilarului copilului. La copii, radiografiile sunt adesea folosite ca masura preventiva ce permite estimare eventualelor probleme majore ce ar putea aparea. Este nevoie de radiografii pentru a vedea zonele dintilor care nu sunt vizibile cu ochiul liber, inclusiv radacina dintelui si a osului maxilar.

Cu ajutorul radiografiilor se vor identifica leziuni ale gurii, inclusiv leziuni ale dintilor si maxilarului, se pot gasi tumori sau abcese, se pot identifica infectiile care se dezvolta sub gingii. In principiu, se obtine o imagine exacta a interiorului dintilor si gingiilor.

Radiografiile se realizeaza in spatii special amenajate, procesul fiind total nedureros si durata fiind mai mica de cinci minute. Copilul va fi incurajat sa stea in picioare si va primi un sort de plumb ce protejeaza corpul impotriva radiatiilor. I se ofera copilului o bucata de plastic pentru a o musca sau o bomboana ce contine film de raze X si ajuta la obtinerea unei bune imagini a dintilor.

Cu ajutorul tehnologiei si echipamentelor actuale privind siguranta radiatiilor, sunt posibile radiografiile cu o cantitate scazuta de raze X. De fapt, cantitatea de radiatii utilizata in timpul unei radiografii dentare este atat de mica incat nu va afecta copilul. In concluzie, radiografiile dentare sunt sigure atat pentru copii cat si pentru adulti, cantitatea de raze folosite fiind foarte mica.

Dental Crown Health, Cabinet stomatologic pentru copii

Specialistii Dental Crown Health, clinica stomatologica pentru copii in Bucuresti, recomanda efectuarea radiografiilor pediatrice doar atunci cand problemele par sa vina din interior. Acestea sunt necesare pentru o viziune precisa asupra situatie interne a structurii dentare. Radiografiile nu se efectueaza la sediul Dental Crown Health, insa colaboram cu specialisti in domeniul imagisticii din alte centre. In caz ca aveti nevoie de servicii de stomatologie pentru copii in sectorul 3 al capitalei, ar fi indicat sa vizitati site-ul www.stomatologiecopiisector3.ro si sa va convingeti ca este locul potrivit in care toata familia sa aiba parte de ingrijire orala la standarde inalte!