Remedii pentru constipatia copilului

remedii pentru constipatia copilului

Daca observati semne de constipatie, puteti incerca mai multe strategii pentru a oferi o stare de usurare copilului vostru. Acestea includ:

Alimentele solide

Unele alimente solide pot provoca constipatie, dar altele pot imbunatati tractul intestinal. Daca ati inceput sa va hraniti copilul cu alimente solide, incercati sa adaugati cateva alimente bogate in fibre, cum ar fi: broccoli, pere, prune uscate, piersici, mere fara coaja.

In loc de cereale rafinate sau orez, ofera-i copilului cereale fierte, cum ar fi orz, ovaz, sau quinoa. Painea cu cereale integrale, biscuitii si cerealele de tarate, de asemenea, ajuta la scaderea constipatiei. Retineti ca fructele si legumele contin o multitudine de fibre naturale care ajuta la stimularea unei miscari intestinale.

Utilizati fluide

Hidratarea corecta este esentiala pentru miscarile normale ale intestinului. Apa si laptele sunt excelente pentru a mentine copilul hidratat. Pentru bebelusii de peste 6 luni, prunele servite ocazional sau sucul de pere pot ajuta la accelerarea contractiilor colonului copilului. Daca sucul este prea dulce sau tare, incercati sa-l diluati intr-o ceasca de apa.

Incurajati exercitiile

Miscarea accelereaza digestia, ceea ce poate ajuta la obtinerea unui tranzit intestinal mai bun. Daca copilul nu merge inca, exercitiile de tip bicicleta piciorului si alte miscari pot fi de ajutor in locul plimbarilor.

Cand aceste remedii nu functioneaza

Supozitorul cu glicerina, poate fi uneori util pentru relaxarea intestinului, mai ales daca copilul a avut anterior semne de sange rosu aprins in scaun, dupa trecerea unui scaun dur. Aceste supozitoare pot fi utilizate la domiciliu. Se administreaza foarte usor si ii pot imbunatati starea.

Laxativele pentru copii de peste 6 luni pot fi utile atunci cand alte tehnici nu functioneaza. Laxativele obtinute dintr-un extract malt-orz (Maltsupex) sau pulbere de psyllium (Metamucil) pot inmuia scaunul copilului mai mult, dar acestea nu sunt recomandate tuturor copiilor. Discutati cu medicul pediatru inainte de a-i administra medicamente laxative unui copil cu varsta sub 1 an.

In aproape toate cazurile, constipatia copilului va fi rezolvata si cu un tratament natural. Cu toate acestea, daca sunteti confuzi sau ingrijorati de starea copilului, nu ezitati sa-l contactati pe pediatrul acestuia.