Remedii naturale pentru imbunatatirea memoriei

imbunatarire memorie

Nu numai persoanele in varsta sufera de probleme de concentrare si de memorie. Multi tineri sunt, de asemenea, afectati de aceasta problema. Acest lucru poate fi cauzat de mai multi factori, cum ar fi cresterea activitatii si cresterea cerintelor la scoala, la locul de munca sau in viata personala, precum si stresul bine cunoscut.

Exista si alte motive pentru pierderea memoriei. De exemplu, modificarile hormonale, medicamentele precum antihistaminice si anestezice. Insomnia poate si ea afecta memoria. Cand nu se asigura corpului suficienta odihna, este foarte posibil sa apara modificari ale concentrarii, uitarea sau incetinirea reflexelor.

De asemenea, un alt factor pentru afectarea memoriei este hipertensiunea arteriala. Persoanele care sufera de hipertensiune au mai multe sanse de a avea probleme de memorie decat persoanele in varsta sanatoase.

Care sunt cele mai utilizate si recunoscute mijloace naturale pentru imbunatatirea memoriei?

  • Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este unul dintre cele mai cunoscute si utilizate remedii pentru probleme cu concentrarea si memoria. Organizatia Mondiala a Sanatatii a aprobat utilizarea unui extract standardizat de frunze de Ginkgo biloba pentru tratamentul pierderii memoriei si a concentrarii afectate.

Extractul de Ginkgo are un efect extrem de benefic la persoanele cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atentie. Studiile efectuate la astfel de persoane de toate varstele arata rezultate incurajatoare. Ca urmare a terapiei, acestea prezinta mai putine semne de hiperactivitate, distragere si imaturitate.

  • Ginsengul

Ginsengul pentru a imbunatati concentrarea. Ginsengul este o planta care are un efect benefic asupra functiilor cognitive si asupra concentrarii mentale. Are un efect stimulativ, adaptogen si intaritor.

Ceaiul de ginseng este utilizat la copiii adolescenti cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atentie. O utilizarea regulata, duce la o scadere a hiperactivitatii lor.

  • Ceaiul verde pentru intarirea memoriei de lucru

Ceaiul verde este eficient in afectarea usoara a memoriei datorata medicatiei, modificarilor hormonale si imbatranirii. Acest efect se datoreaza aminoacidului teanina, care este prezent in mod natural in ceai (100 g de ceai contine de obicei 1 pana la 2 g de teanina).

Ceaiul verde este utilizat eficient pentru a imbunatati functia cognitiva sau pentru a reduce progresia afectarii cognitive la varstnici.