Remedii naturale pentru durerile dentare

cauze dureri dentare

Primul lucru pe care trebuie sa il afle persoanele care sufera de dureri dentare, este cauza disconfortului. Cauzele pot fi multiple: carii dentare, puroi, un dinte fisurat, boli ale gingiilor, etc. O clatire obisnuita cu apa sarata si o compresa rece poate remedia de obicei iritatiile minore, dar durerile de dinti mai grave pot necesita interventia unui specialist.

Daca simptomele persista mai mult de o zi sau doua, este necesara consultatia unui medic stomatolog.

  • Clatire cu apa sarata

Pentru multi oameni, clatirea cu apa sarata este un tratament eficient de prima linie. Apa sarata este un dezinfectant natural si poate ajuta prin indepartarea particulelor alimentare, a resturilor care pot fi lipite intre dinti. Tratarea durerii de dinti cu apa sarata, poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamatiei si la vindecarea oricaror rani orale.

Ca mod de preparare, se amesteca 1/2 lingurita de sare intr-un pahar cu apa calda si se foloseste ca apa de gura.

  • Clatire cu peroxid de hidrogen

Clatirea cu peroxid de hidrogen poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerii si inflamatiei. Pe langa uciderea bacteriilor, peroxidul de hidrogen poate reduce placa bacteriana si vindeca gingiile sensibile cu tendinta de sangerare.

Peroxidul de hidrogen trebuie diluat in mod corespunzator. Pentru a face acest lucru, se amesteca 3% peroxid de hidrogen cu parti egale de apa. Se utilizeaza ca apa de gura si nu se inghite!

  • Compresa rece

Compresa rece, se poate utiliza pentru ameliorarea oricarui tip de durere, mai ales daca este cauzata de un traumatism la dinti. Aplicarea acesteia, determina restrangerea vaselor de sange din zona.

Acest lucru face ca durerea sa fie mai putin severa. Frigul poate reduce, de asemenea, orice umflare si inflamatie. Pentru a folosi aceasta modalitate, se tine o punga de gheata, invelita cu un prosop, pe zona afectata timp de 20 de minute. Se poate repeta procesul la fiecare 2 ore.

  • Pliculete de ceai

Taninurile din pliculete de ceai pot reduce semnificativ durerile de dinti. Se tine un pliculet de ceai umed, usor cald pe dintele afectat timp de cateva minute pana cand durerea dispare. Plicurile de ceai, precum cele ale ceaiului de menta, contin mentol, care are proprietati amortitoare si pot fi folosite pentru a amorti durerea.