Remedii casnice pentru guta

remedii naturiste guta

Guta este o forma de artrita inflamatorie care provoaca durere si disconfort, adesea la degetele de la picioare, glezne si genunchi. Nu exista un tratament care sa vindece guta, dar o combinatie de medicamente si remedii casnice poate ajuta la mentinerea gutei in remisie. Guta apare atunci cand corpul acumuleaza prea mult acid uric.

Remediile casnice pentru guta includ:

Multe lichide

Atunci cand o persoana are guta, se poate confrunta cu umflaturi si inflamatii semnificative. Una dintre modalitatile de a reduce inflamatia este consumul de mai multa apa.

Consumul crescut de lichide poate ajuta rinichii unei persoane sa elibereze excesul de lichid, ceea ce poate reduce umflarea unei persoane cu guta.

Apa este cea mai buna, dar alte fluide clare, cum ar fi supele si ceaiurile din plante, sunt, de asemenea, alegeri bune. Oamenii ar trebui sa evite alcoolul si bauturile racoritoare, care sunt bogate in purine.

Aplicarea ghetii pe articulatiile afectate

Aplicarea unui pachet de gheata acoperit cu panza pe articulatie timp de 10-15 minute, poate ajuta la reducerea inflamatiei legate de guta.

Reducerea stresului

Stresul sporit poate agrava simptomele de guta ale unei persoane. Desi nu este intotdeauna posibil sa se elimine toate sursele de stres, urmatoarele sfaturi ar putea ajuta:

  • exercitii fizice, cum ar fi o scurta plimbare, daca durerea nu limiteaza miscarea;
  • citirea unei carti preferate;
  • ascultand muzica;
  • meditand.

Odihna suficienta poate ajuta, de asemenea, o persoana sa se simta mai putin stresata.

Cafeaua

Unii oameni cred ca consumul de cafea poate reduce riscul de a experimenta guta. Unele studii au afirmat ca persoanele care au baut mai multa cafea au mai putine sanse sa aiba guta. Acest lucru se poate datora faptului ca aceasta poate reduce nivelurile de acid uric.

Vitamina C

Aportul de cel putin 1500 mg de vitamina C pe zi reduce nivelul de acid uric si riscul dezvoltarii gutei cu cel putin 50%. Nivelurile ridicate de vitamina C pot preveni aparitia gutei.

Otetul din vin de mere 

Acidul malic din compozitia acestuia este considerat benefic pentru eliminarea acidului uric din organism. Este de preferat sa se consume 30 ml de otet de mere organic in fiecare zi.