Poduri faimoase care merita sa devina destinatii de vacanta pentru turisti

atractii turistice

Sunt turisti care viziteaza diferite tari pentru anumite atractii culturale, arhitecturale, etc. Sunt insa si turisti care pun accent pe altfel de atractii si viziteaza locuri pentru podurile impresionante care le recomanda. Unele din cele mai faimoase poduri din lume sunt disponibile pentru turisti ca sa se catere pe ele, altele sunt disponibile pentru plimbari sau deschise doar la ocazii speciale. Indiferent de lungimea, caracterul impresionant al podului, aspectul acestuia pe timp de noapte, turistii se vor bucura de o priveliste inedita capturata pe ecranul telefonului sau al aparatului foto si de o experienta foarte placuta.

Printre cele mai renumite poduri ale lumii se numara Podul Jacques Cartier din Canada, cu o vechime de cateva zeci de ani, deschis turistilor pe toata perioada iernii, mai putin in timpul verii in luna iulie-august, cand are loc competitia de artificii, timp in care devine un pod pietonal. De asemenea, podul Pont des Arts din Paris, care traverseaza Sena reprezinta o atractie turistica de renume mondial. Fiind un pod foarte vechi, in ziua de azi reprezinta un studio in aer liber pentru fotografi, artisti si pictori.

Podul Golden Gate din San Francisco, Statele Unite ale Americii leaga orasul San Francisco de Marin County, fiind un pod deschis pentru accesul pietonal dar si pentru accesul masinilor, avand o priveliste superba. In Italia, la Florenta exista Ponte Vecchio, un pod medieval construit de romani, cu o istorie foarte zbuciumata si fiind una din cele mai importante atractii turistice din Florenta. In Venetia, podul Rialto are o istorie indelungata, primele datari fiind din anul 1181, finalizat in anul 1591 si cu un aspect extraordinar pentru turisti din intreaga lume.

In alta parte a Europei, in Cehia exista podul Charles, decorat cu statui si protejat de turnuri, un pod cu privelisti uimitoare mai ales in amurgul zilelor de toamna. Un alt pod renumit in intreaga lume, podul Brooklyn din New York leaga Manhattan de Brooklin si este prezentat in numeroase filme si seriale de succes. Nu in ultimul rand, turistii trebuie sa viziteze macar o data in viata podul Sydney Harbour din Australia, Tower Bridge din Londra, un pod simbol al capitalei britanice si chiar podul cu lanturi din Budapesta, in Ungaria, primul pod construit peste Dunare cu privelisti extraordinare pe timp de noapte.