Perioada din an propice cumpararii unui apartament

cand cumperi un apartament

Majoritatea celor care vor sa investeasca intr-o locuinta nu tin cont de perioada in care vor sa faca aceasta investitie. Insa cumpararea unui apartament trebuie facuta in mod inteligent, avand in vedere nu numai marimea acestuia, locatia, orasul, vecinii, vecinatatea, ci si perioada din an. Desi multe persoane ar putea crede ca perioada propice pentru cumpararea unui apartament este primavara sau toamna, sezonul propice amenajarilor si reamenajarilor locuintei, de fapt iarna este cel mai bun anotimp pentru cumpararea apartamentului mult visat.

Majoritatea proprietarilor isi scot iarna apartamentele de pe piata si atunci raman foarte putine. Cererea este foarte mica iar apartamente si garsoniere inca raman pe lista agentiilor imobiliare. In plus, iarna oamenii sunt mult mai dispusi sa lase la pret pentru a scapa de cheltuielile suplimentare cu incalzirea locuintei (in eventualitatea in care nu exista posibilitatea de a o opri complet). Iarna nu este anotimpul propice pentru a amenaja locuinta dupa bunul plac, insa se pot face mici modificari, urmand ca primavara totul sa fie pus la punct.

In ceea ce priveste cumpararea apartamentelor, toamna piata este “moarta”. Cererea este slaba, pentru ca oamenii isi concentreaza atentia asupra altor lucruri esentiale (inceprea scolii, redresarea financiara dupa un concediu costisitor, lucrari dentare, umplerea “camarii” pentru venirea iernii) si cumpararea unui apartament este ultimul lucru la care se gandesc. Primavara, pe de alta parte este anotimpul perfect pentru cumpararea unei locuinte. Atunci se depun dosarele pentru creditul Prima Casa, atunci piata imobiliarelor infloreste si abunda in oferte, atunci oamenii se decid mult mai usor asupra unei asemenea investitii avand in vedere posibilitatea renovarii in perioada imediat urmatoare.

Cumpararea unui apartament nu este o misiune usoara. Oamenii trebuie sa tina cont de mai multe criterii, de la zona in care este situat, vecinii si dotarile acestuia, pana la perioada in care il achizitioneaza. Ceea ce conteaza este ca familia sa fie multumita de investitia facuta, poate cea mai importanta din viata, in care isi vor petrece foarte multi ani in compania celor dragi.