Pasi importanti in obtinerea despagubirilor

Despagubiri RCA

Dupa un accident veti primi ingrijiri specializate, fie acasa, fie in spital, pana cand starea dumneavoastra de sanatate va fi consolidata. Poate dura cateva zile, cateva saptamani sau mai mult. La un moment dat, asiguratorul va solicita sa intre in posesia dosarului medical al victimei pentru a face o evaluare a vatamarilor. Pentru a negocia in favoarea victimei este recomandabil ca aceasta sa fie reprezentata de un avocat specializat sau de un expert negociator in despagubiri materiale in accidente.

Cu ajutorul acestor doi specialisti, adunati toate dovezile medicale ale vatamarilor suferite. Daca este vorba despre un accident rutier, incepeti prin a obtine dovezi din raportul intocmit de politie, din cel intocmit de medicii de urgenta care s-au prezentat la locul accidentului si continuati cu documentele furnizate de medicii in grija carora ati fost pe toata durata recuperarii. Acesta este un aspect esential de care vor depinde toate celelalte proceduri inaintate de asigurator.

De asemenea, trebuie sa adunati toate documentele care stabilesc existenta si amploarea vatamarilor, precum si relatia lor cauzala cu accidentul. Un rol important in acest caz il are medicul de familie la care este inscrisa victima, ce ar trebui sa aiba evidenta tuturor interventiilor medicale din istoricul personal al persoanei vatamate. Daca acesta detine date incomplete este posibil ca asiguratorul sa aiba un mare avantaj in fata victimei.

Dincolo de dosarul medical solicitat initial, pentru a evalua gradul de vatamare, societatea de asigurari care trebuie sa ofere despagubiri va va trimite la o examinare medicala intr-o unitate medicala partenera. Examinarea principala are loc la cateva saptamani dupa consolidarea vatamarilor, insa ar trebui sa luati in calcul si varianta mai multor controale medicale impuse. Costurile consultatiei ar trebui sa fie suportate de catre asigurator, deci este o vizita cruciala ce nu ar trebui neglijata. In cadrul consultatiei raportati toate suferintele si dati toate detaliile necesare evaluarii starii dumneavoastra medicale.

Consultanta despagubiri pentru vatamari – www.despagubiripentruvatamari.ro

In tot acest timp asigurati-va ca aveti in jurul dumneavoastra persoane care va sustin. Pe langa familie si prieteni apropiati, este necesar sa aveti specialisti precum un avocat sau un consultant in despagubiri. Pe site-ul http://www.despagubiripentruvatamari.ro/ puteti gasi sprijin in acest sens, intrucat serviciile furnizate se axeaza pe despagubiri victime in accidente rutiere sau de munca. Nu ezitati sa cereti ajutor specializat, ar putea fi cea mai buna decizie luata in viata!