Ortodont sau stomatolog?

Endodontie la microscop

Multi pacienti isi pun intrebarea daca medicii lor dentisti se pot ocupa si de aparatul dentar sau trebuie sa apeleze la un specialist ortodont. Raspunsul este simplu: da! Un medic ortodont are la baza aceleasi studii ca si un medic stomatolog. Ceea ce ii diferentiaza este specializarea ulterioara si educarea continua. Asadar, un stomatolog poate avea specializare in ortodontie si sa imbine cele doua ramuri. De cele mai multe ori, timpul nu le permite stomatologilor sa se ocupe si de partea de ortodontie, de aceea colaboreaza cu un ortodont pe care vi-l vor recomanda la vremea potrivita.

In mod normal, medicul dumneavoastra va va diagnostica si va oferi tratamentul necesar problemelor orale pe care le aveti. Aceastea includ efectuarea controalelor de rutina, curatarea, extragerea nervului, plombarea, aplicarea de fatete dentare, coroane, poduri, albirea si detartrajul. Medicii stomatologi ce au competente chirurgicale, pot efectua si interventii chirurgicale la nivel oral.

Traseul unui ortodont este dat de specializarea sa in indreptarea dintilor si maxilarului folosind proceduri non-chirurgicale. Acesta va diagnostica, preveni si trata malocluziile sau muscaturile gresite. Deci, va puteti adresa ortodontului daca aveti dinti lipsa, dinti supraaglomerati sau dinti incalecati. Acesta va stabili un plan de indreptare a dintilor prin intermediul aparatelor de corectie dentara, cum ar fi aparate dentare metalice, ceramice sau de safir, gutiere ortodontice, etc.

Ingrijindu-va dintii, veti arata mai bine, cu un zambet curat si stralucitor. Este foarte important sa va pastrati dintii naturali cat mai mult timp, evitand cariile, bolile parodontale sau alte complicatii. Problemele sanatatii orale pot duce la diverse interventii dureroase sau mai rau, la pierderea dintilor. E destul sa se strice un dinte si in curand efectul de domino isi va face simtita prezenta in gura dumneavoastra. Este mai inteligent si ieftin sa preveniti, decat sa tratati. Apelati la specialistii Centrului de Implantologie centruldeimplantologie.ro si nu veti avea decat de catsigat!