Orice apartament are nevoie de flori

decoratiuni apartament

Spatiile locuibile au nevoie de plante pentru a capata un aspect cat mai frumos si cat mai confortabil. Cele mai bune plante de interior sunt ecologice, dar mai ales usor de curatat si de intretinut; ele incanta simturile si linistesc cu prezenta lor constanta. Si durata lor de viata este mult mai lunga decat cea a florilor taiate. Cei care iau in calcul plantele in designul interior al camerei, trebuie sa tina cont de cateva lucruri pentru a se bucura de beneficiile pe care acestea le ofera.

Ficusul este una dintre cele mai populare plante de apartament. Acest arbust are o tulpina lunga, eleganta si ramuri cu frunze largi, piezoase. Cea mai buna aplasare pentru acest tip de planta este sub un luminator sau langa o fereastra. Cu alte cuvinte, ficusul are nevoie de cat mai mult soare posibil. Se recomanda taierea frunzelor din partea de sus atunci cand ficusul creste peste rama ferestrei. Este necesara udarea sa doar o data pe saptamana. In timpul iernii ingrijirea se poate realiza putin mai des avand in vedere faptul ca aerul din incapere este unul extrem de uscat.

Filodendronul era planta favorita a lui Henri Matisse. Aceasta planta are o frunza distinctiva care arata ca si cum ar fi fost usor taiata cu o mana atenta. Crengile pot fi replantate pentru obtinerea altor plante in cazul in care operatiunea se desfasoara fara a afecta radacinile. Este necesara udarea plantei doar o singura data pe saptamana.

Lamaiul este o alta planta extrem de apreciata. Parfumul pe care il raspandeste in jur in momentul in care florile infloresc este unul ametitor, iar fructele produse pot fi consumate cu incredere de catre toti membrii familiei. Aceasta planta se dezvolta extraordinar de bine in interior insa are nevoie de o expunere prelungita la soare motiv pentru care trebuie asezata in dreptul unei ferestre.

Palmierul plat asa cum este cunoscut in denumirea populara are frunze care izvorasc la inaltimi mari de pamant, apoi se inclina inainte in josul solului. Arata grozav intr-un ghiveci mare fiind absolut necesar sa i se ofere mai mult spatiu, deoarece poate creste pana la 10 metri, cu o larga acoperire.