Nu ignora inspectia tehnica periodica a masinii! Pregateste din timp actele si evita amenzile!

ITP in Bucuresti

Procedura de inspectie tehnica periodica in Bucuresti este necesara pentru toate categoriile si tipurile de autoturisme de pe soselele Romaniei. ITP-ul asa cum este numita aceasta procedura prin prescurtare este obligatorie pentru autoturismele care circula pe drumurile publice, verificandu-se cu aparatura speciala toate aspectele legate de noxele emise de motor, de sistemul de directie si de franare, de fluxul de lumina si pozitia lui.

De asemenea, ITP-ul analizeaza si elementele care tin de estetica masinii, de integritatea parbrizului, caroseriei sau anvelopelor.

Cat costa si care sunt actele necesare pentru ITP?

Procedura de ITP in Bucuresti este acea verificare efectuata in cadrul unui service autorizat, tinand cont ca necesita aparatura speciala si un personal care cunoaste tehnicile specifice in acest sens.

Unitatea autorizata ITP AlfaITP.ro are, la fel ca orice alta unitate, libertatea de a practica propria politica de preturi, dar in general tarifele va riaza intre 120 si 250 de lei, in functie de categoria autovehiculului. Pentru a efectua in cele mai bune conditii ITP-ul, va fi nevoie de urmatoarele documente:

  • talonul sau certificatul de inmatriculare al masinii in original;
  • asigurarea auto obligatorie RCA valabila;
  • cartea de identitate a masinii in copie, in cazul in care autoturismul este luat in leasing;
  • cartea de identitate a persoanei care se prezinta cu masina la statia ITP.

Inspectie tehnica periodica in Bucuresti | ITP in Bucuresti | AlfaITP.ro

inspectie tehnica periodica in Bucuresti

Sanctiunile pe care le risca proprietarii autoturismelor care nu isi fac ITP-ul la timp

In cazul in care proprietarii autoturismelor nu isi fac ITP-ul la timp, conducerea masinii fara aceasta inspectie tehnica periodica este o contraventie grava, la fel de grava precum conducerea masinii cu un autoturism neinmatriculat. Ceea ce inseamna ca soferii care sunt prinsi in trafic fara un ITP valabil vor fi sanctionati prin confiscarea placutelor de inmatriculare si prin amenzi.

Astfel, masinile devin nedeplasabile pe drumurile publice, astfel incat vor fi transportate numai pe platforma, iar ITP-ul masinii, in situatia data, se va face la RAR, nu la statiile ITP. Pentru conducatorii auto care doresc sa stie si care sunt amenzile in acest sens, valoarea lor este destul de usturatoare, fiind vorba de 9-20 de puncte de amenda si de amenzi ce pot ajunge pana la 5800 de lei.