Mic ghid pentru alegerea unui fotoliu rulant bun

carucior rulant

Fie ca este vorba de un model de fotoliu rulant cu antrenare manuala sau electrica, pacientii care sunt pusi in fata necesitatii de a lua o decizie in acest sens trebuie sa stie care sunt principalele criterii pe baza carora pot face o alegere potrivita. Carucioarele electrice sunt destinate pacientilor care nu pot sa se deplaseze, avand rolul de a imbunatati in mod considerabil viata acestora si gradul de confort. Fotoliile rulante cu antrenare manuala pot fi folosite de catre pacienti, dar cu ajutorul unui ingrijitor, fiind mai greu de manevrat. Indiferent ce alegere ar face, un astfel de dispozitiv medical reprezinta o modalitate excelenta de a imbunatati mobilitatea utilizatorului si de a-i oferi independenta si stabilitate.

Caracteristicile unui fotoliu rulant bun

Avand in vedere ca un carucior rulant poate imbunatati in mod semnificativ viata pacientului, un prim pas in achizitionarea dispozitivului medical potrivit nevoilor pacientilor reprezinta decizia asupra locului in care va fi utilizat cu precadere. Exista, asadar, fotolii rulante de interior, de exterior, dar si de interior si exterior, care pot fi folosite atat pe podelele netede, cat si pe drumurile cu denivelari.

Un astfel de fotoliu poate deveni un mijloc de transport principal la pacientilor, de aceea decizia trebuie luata cu multa grija. In plus, un fotoliu rulant este mult mai confortabil decat un scaun cu rotile, fiind destinat inclusiv si persoanelor cu o greutate mai mare. Sistemul din care este alcatuit fotoliul trebuie sa confere stabilitate si sa distribuie in mod uniform greutatea utilizatorului, astfel incat sa poata fi folosit si la viteze mai mari, dar si pe drumuri denivelate.

Carucior rulant | fotoliu rulant | MagazinulOrtopedic.ro

fotoliu rulant

Un astfel de dispozitiv ortopedic se va alege si in functie de dimensiunile si de capacitatea suportata. Pe site-ul MagazinulOrtopedic.ro sunt inscrise in descriere aceste caracteristici, iar daca greutatea maxima suportata este de 130 de kilograme, iar ei depasesc aceasta greutate, trebuie sa caute un model mai convenabil din acest punct de vedere.

Cele mai multe fotolii rulante sunt astfel construite incat sa se potriveasca usilor si holurilor dintr-o cladire, facilitand accesul intr-o incapere persoanei cu handicap locomotor si permitandu-i sa participe la evenimentele de peste zi. Nu in ultimul rand, este foarte important ca potentialii clienti sa tina cont si de cotiere, de sprijinul pentru maini, sa fie cat mai confortabil, dar si de sezut. Pernele cu spuma sunt concepute pentru pacientii cu nevoi moderate, oferind o postura stabila, in timp ce pernele cu gel garanteaza un suport stabil si o reducere optima a presiunii.