Lucruri pe care le poti face in Iasi

orasul Iasi

Iasi are o istorie evreiasca semnificativa. A fost un hub cultural si politic inca din secolul al XV-lea.  In Iasi se poate ajunge cu masina, trenul sau avionul si este un oras cu multe atractii turistice. Situri culturale, religioase sau naturale – Iasi are cate putin pentru toata lumea.

Turistii pasionati de cultura, nu trebuie sa rateze Muzeul Mihai Eminescu – un loc dedicat unuia dintre cei mai indragiti poeti romani, Palatul Culturii – una dintre cele mai remarcabile cladiri din Romania si o capodopera arhitecturala, Gheorghe Asachi Tehnic Biblioteca universitara – clasata ca una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume si care detine peste un milion de volume, sau Teatrul National Vasile Alecsandri – o cladire spectaculoasa atat in interior cat si in exterior, primul teatru national din Romania.

Intre muzee si biblioteci, turistii pot lua o pauza, plimbandu-se si relaxandu-se prin Parcul Copou sau prin Gradina Botanica, unde vor gasi peste 800 de tipuri de trandafiri.

Daca sunt in cautarea unui loc care sa le aduca liniste sufleteasca, pot vizita intotdeauna una dintre cele 70 de biserici si manastiri din Iasi, din care 30 sunt monumente istorice. Cu siguranta nu vor avea timp sa le viziteze pe toate, dar nu trebuie sa rateze Manastirea Golia, Catedrala Romano-Catolica sau Catedrala Ortodoxa Mitropolitana.

Iasi este unul dintre cele mai bune locuri pentru cazare in Romania, daca turistii vor sa viziteze mai mult in regiune, datorita faptului ca este un oras curat, nu aglomerat, plin de oameni draguti, povesti interesante, cultura si istorie.

Atractia si simbolul primordial al orasului Iasi este grandiosul Palat de Cultura gotic. Desi pare ca si cum ar fi iesit dintr-un basm medieval, cladirea are o vechime de numai 100 de ani (construita din 1906 pana in 1925). Palatul se afla in curtea domneasca a secolului al XV-lea, ruinata de printul Alexandru cel Bun. Turistii pot vizita palatul, pot urca in turn si pot explora patru muzee importante. Cele patru muzee principale sunt Muzeul Etnografic, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie, Muzeul de Stiinta si Tehnica.