Lucruri de facut in Abu Dhabi

destinatii Abu Dhabi

Capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, atrage mai putina atentie decat vecinul sau, orasul stralucitor si in plina expansiune, Dubai. Cu toate acestea, Abu Dhabi este de fapt mai bogat decat Dubai si si-a monitorizat cu atentie cresterea, cu accent pe artele si conservarea patrimoniului orasului. Acesta din urma are un aspect de strada similar cu Manhattan, cu drumuri largi si o multime de spatii verzi luxuriante.

La fel ca Dubaiul, Abu Dhabi are partea sa de plaje si restaurante internationale. Abu Dhabi este un loc minunat pentru turistii care vor sa stea la soare iarna si nu numai. Cu plajele sale aurii, parcurile acvatice si excursiile in desert, emiratul este acum bine stabilit ca destinatie turistica.

  • Muzeul Luvru Abu Dhabi

Inaugurat pe 8 noiembrie 2017 si deschis publicului pe 11 noiembrie, Luvrul Abu Dhabi a fost proiectat de arhitectul Jean Nouvel si consta in crearea unui „pod” intre Occident si Est, pentru a aduce impreuna culturi si civilizatii. Vizitarea Luvrului Abu Dhabi si vasta sa expozitie de opere de arta si artefacte a devenit o vizita obligatorie in destinatie.

  • Moscheea Sheikh Zayed

Imbracata in marmura macedoneana, magnifica si absolut gigantica Moscheea Sheikh Zayed este cladirea iconica din Abu Dhabi. Moscheea imbina elemente ale stilului mameluc, otoman si fatimid pentru a crea o moschee armonioasa moderna, care sarbatoreste arhitectura musulmana. Inginerii si mesterii internationali au lucrat la constructia sa, in special cu mozaicuri, sticla prelucrata si sculpturi complexe spectaculoase atat in interior, cat si in exterior. A fost inaugurat in 2007 dupa 12 ani de constructie.

Cu un volum de 40.000 de oameni, este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite si este dedicata seicului Zayed ben Sultan Al Nahyane. Non-musulmanii sunt permisi in toate zonele moscheii (inclusiv imensa biblioteca) si exista tururi cu ghid disponibile. Moscheea este deschisa (gratuit) in fiecare zi intre orele 09:00 si 22:00, cu exceptia zilei de vineri, intre orele 16:30 si 20:00.

  • Satul Patrimoniului

Heritage Village din Abu Dhabi este o replica autentica a unei asezari tipice beduine, care ofera o idee despre viata emiratilor inainte de boom-ul petrolier. Este situat pe o plaja frumoasa din oras, langa Marina Mall.

Exista exponate cu articole traditionale de zi cu zi, precum si o imagine de ansamblu asupra agriculturii locale si a comertului cu perle.