Librarii sau anticariate pentru achizitia de carti de citit?

Primul instinct al persoanelor care doresc sa isi cumpere carti de citit este sa intre intr-o librarie, fizic sau online, pentru a-si alege volumele preferate. Acest lucru este valabil, in special, tinerilor pasionati de carti.

Persoanele cu mai multa experienta de viata si intr-ale cititului cunosc avatajele pe care le ofera un anticariat, beneficii despre care ar fi bine pentru tineri sa afle si ei. Desigur, fiecare dintre cele doua tipuri de distribuitori de carte are avantaje si dezavantaje, important fiind ca fiecare individ sa decida care aspecte sunt mai importante pentru el.

  • Pretul

Din acest punct de vedere, anticariatele se afla in avantaj fata de librarii, deoarece preturile pe care acestea le practica sunt destul de diferite. Este cunoscut faptul ca anticariatele vand carti la preturi foarte accesibile, in timp ce preturile cartilor din librarii sunt destul de mari.

Ceea ce este cel mai important insa, este faptul ca toti clientii, indiferent ca este vorba despre cei ai librariilor sau cei ai anticariatelor, au posibilitatea de a cumpara carti la reducere.

  • Vechi versus nou

Un motiv pentru care librariile comercializeaza carti la preturi mai mari este faptul ca majoritatea acestora sunt editii sau aparitii noi, carti abia lansate. In schimb, anticariatele vand carti second-hand, motiv pentru care pot alege sa le vanda la preturi mai mici.

  • Tipurile de carti vandute

Desi ambele tipuri de distribuitori de carte pun la dispozitia clientilor carti din toate domeniile, clientii anticariatelor au posibilitatea de a descoperi carti foarte vechi, cu o valoare literara sau istorica importanta.

Carti de citit | Carti la reducere | PrintreCarti.ro

carti de citit

Cu toate acestea, si clientii librariilor se bucura de alte avantaje, ca de exemplu cartile noi, abia iesite din tipare si care nu au nici un defect, fata de cele de la anticariate, care pot avea urme de uzura.

Totusi, cartile vandute de anticariatul PrintreCarti.ro se afla intr-o stare foarte buna, deoarece inainte de a ajunge la clienti trec printr-un amplu proces de verificare, pentru a descoperi posibilele deteriorari sau daca au pagini lipsa, daca defectele nu sunt mari, acestea sunt restaurate si abia apoi puse la vanzare.