Istoria celor mai scumpe bijuterii din lume

amanet non stop

Bijuteriile au reprezentat din cele mai vechi timpuri o expresie clara a diferentierii sociale, la fel ca si obiectele vechi, mobilierul sau antichitatile valoroase. Reprezentantii unui amanet de antichitati din Bucuresti sustin ca acest lucru este valabil si in societatea moderna actuala, doar ca unele persoane care adopta un stil de viata minimalist nu mai pun atat de mare pret pe a avea cat mai multe lucruri pretioase.

Din acest motiv, casele de amanet non-stop cu adresa virtuala la Hqz.ro sunt luate cu asalt de catre persoanele care spera sa obtina o suma de bani considerabila din vanzarea bijuteriilor si obiectelor vechi pe care le detin.

Bijuterii care au facut istorie in domeniul antichitatilor foarte valoroase

  • Diamantul Hope

Diamantul Hope ocupa prima pozitie a celor mai scumpe bijuterii din lume, valoarea estimata a acestuia fiind de 250 de milioane de dolari. Aceasta piesa rara are ca si element central un diamant albastru de 42.52 karate, iar de-a lungul timpului a fost in posesia mai multor proprietari, de la nume marcante ale familiilor regale, la negustori de pietre pretoase anonimi. In 1958 diamantul Hope a fost donat Muzeului de Istorie Naturala din Smithsonian.

  • Brosa Peacock

Brosa Paun detine locul 2 in clasamentul celor mai valoroase bijuterii din lume. Este o brosa a caror bijuterii care o compun insumeaza 120.8 karate, avand peste 1300 de diamante de culori si valori diferite. Diamantul albastru inchis este elementul central, iar brosa a fost prezentata publicului larg abia in anul 2013.

Amanet non-stop | Amanet de antichitati din Bucuresti | Hqz.ro

amanet de antichitati din Bucuresti

  • Diamantul Pink star

Diamantul Pink Star este o bijuterie estimata la 71.2 milioane de dolari, fiind descoprit in anul 1999 intr-o mina de exploatare in sudul continentului african. Valoarea diamantului dupa prelucrare este de 59.6 karate, fiind in continuare cel mai mare diamant roz cu cea mai buna claritate descoperit vreodata.

  • Diamantul Blue Moon of Josephine

Aceasta piesa valoreaza 48 milioane de dolari si reprezinta cea mai scumpa bijuterie vanduta vreodata, bijuterie care se remarca prin raritatea cromatic si prin caratajul initial.