Inspectia tehnica periodica este obligatorie

statie ITP

Siguranta participantilor la trafic este foarte importanta motiv pentru care soferii trebuie sa verifice starea de functionalitate a masinii la intervale regulate de timp. Daca la fiecare plecare, acestia sunt obligati sa controleze cauciucurile, dar si franele pentru a se asigura ca totul este in regula, autoritalile in domeniu ii obliga sa realizeze inspectiile tehnice periodice la timp pentru a evita sanctionarea din partea agentilor rutieri. In cazul nerespectarii legilor in vigoare, posesorii de permis auto risca o amenda usturatoare, dar si retinerea certificatului de inmatriculare.

In cazul in care autoturismul este folosit pentru uz personal, acesta revizie se realizeaza la interval de 2 ani. Pentru masinile folosite atat la taximetrie, cat si pentru efectuarea scolii de soferi perioada acceptata este de doar 6 luni.

Alfa ITP Motors pune la dispozitia clientilor cele mai ieftine preturi de pe piata.

In functie de autoturism, tariful este cuprins intre 100 si 200 lei. In cazul incheierii unor contracte pentru mai multe tipuri de masini, preturile sunt variabile. Doar aici se poate realiza ITP ieftin Bucuresti pentru clientii care vor sa aiba parte de cele mai bune servicii la preturi accesibile oricarui buzunar.

Potrivit www.alfaitp.ro soferul trebuie sa prezinte cartea de identitate a masinii, certificatul de inmatriculare, dar si asigurarea valabila pentru a se putea intocmi dosarul. Masina trebuie sa fie curata pentru a putea fi usor controlata si pentru a se sesiza eventualele nereguli existente. De asemenea, anvelopele trebuie sa fie umflate la presiune normala.

Clientii pot veni la statie ITP sector 6 chiar si cu rulote, camioane sau remorci. Nu este nevoie ca posesorul legal al autovehiculului sa se prezinte pentru inspectie, oricine detine toate documentele solicitate poate realiza acest lucru.

Exista situatii in care masina prezinta anumite defectiuni si este respinsa la ITP. Soferul are datoria de a remedia defectiunile tehnice aparute intr-un timp foarte scurt. Din punct de vedere legal, acesta nu are dreptul sa circule cu masina, in caz contrar risca sa se supuna rigorilor legii. Daca detinatorul decida sa revina la aceeasi statie ITP pentru reverificare, tariful aplicat va fi mult mai mic.