Informatii utile despre cariile dentare

stomatologie

Echipa profesionalistilor dentisti de la cabinet stomatologic Lujerului v-a pregatit, in cele ce urmeaza, cateva informatii utile in ceea ce priveste cariile dentare si care trebuie aduse la cunostinta tuturor membrilor familiei dumneavoastra.

Cabinetul de endodontie sector 6 isi ia rasponsabilitatea de a va informa ca dintii sunt acoperiti cu un strat exterior, numit smalt. In fiecare zi, un strat subtire de bacterii, numite placi dentare, se acumuleaza pe dinti. Bacteriile din placa produc acizi care pot incepe sa dauneze emailului natural al dintilor si de-a lungul timpului ajung sa produca o gaura in acest strat natural care inveleste dintii. Aceasta gaura se numeste cavitate dentara. Periajul si folosirea atei dentare poate proteja dintii de la degradare, dar odata ce o cavitate apare, numai un medic dentist trebuie sa o repare.

Puteti ajuta la protectia dintilor impotriva cariilor folosind paste de dinti ce contin fluor. Daca considerati ca sunteti expusi, prin alimentatie acida sau daca aveti gura mai uscata ca efect secundar al unor medicamente, la un risc mai mare pentru aparitia cariilor dentare, s-ar putea sa fie nevoie de mai mult fluor. Echipa noastra de medici dentisti va poate ajuta cu un tratament cu fluorura in timpul vizitei dumneavoastra la cabinetul nostru. De asemenea, va putem recomanda de unde sa cumparati gel pentru periaj care contine o cantitate mai mare de fluor, pentru a ne asigura ca dantura dumneavoastra primeste ingrijirea necesara, in functie de problemele pe care le intampinati in igiena dumneavoastra dentara.