In ce consta febra la caine si care sunt primele simptome?

cauze febra câine

Un câine poate avea febră? Ce poate provoca febra unui caine? Care sunt semnele unui caine cu febra? Toate informatiile necesare pentru a sti ce cauzeaza febra, dar si semnele acesteia, sunt prezentate in acest articol.

Câinii se pot îmbolnăvi și pot avea diverse simptome, precum febra. Din păcate, câinele nu isi poate anunta sau avertiza stapanul atunci cand are febră. Atât la oameni, cât și la animalele de companie, febra, este un simptom al unei boli, care nu trebuie trecuta cu vederea.

  • Ce poate provoca febra unui caine?

Febra unui câine poate avea diverse cauze care pot varia de la un simplu val de caldura, pana la o infecție virală sau bacteriană. Aceasta poate fi cauzata din posibile reacții inflamatorii ale organismului, ca de exemplu, infestarea cu paraziti.

Așadar, dacă animalul de companie a stat prea mult timp in soare, în timpul unei plimbări, este firesc ca temperatura corpului său să crească. Câinii, de fapt, nu au aceeași capacitate de transpirație ca și oamenii. Acest lucru face ca organismul lor să stocheze căldura un timp și apoi aceasta să fie eliminata prin gâfâit.

Aceste temperaturi anormale pot proveni și de la o boală. Cauzele infecțioase sunt adesea cauzate de viruși, bacterii și paraziți. Astfel, diverse infecții precum parvovirus, piroplasmoză, pneumonie, gripă canină, abcese sau chiar infecții ale tractului urinar, pot cauza febra cainilor.

  • Care sunt semnele unui catel cu febra?

Temperatura corporală normală a câinelui este între 38° C și 39° C . Se poate spune că animalul are febră atunci când aceasta depășește 39° C. Când temperatura corpului animalului atinge 40° C, înseamnă că starea sa este destul de grava.

Simptome care nu ar trebui privite cu superficialitate

  • nasul – dacă nasul câinelui este atât fierbinte cât și uscat la atingere, acest lucru confirmă starea lui febrilă;
  • dacă exista schimbari in comportamentul sau: frisoane, lipsa de energie, oboseală, pierderea poftei de mâncare – de obicei însoțită de vărsături și diaree etc.;
  • urechi neobisnuit de calde la atingere.