Implantul dentar – suport pentru reusita restaurarii dintilor lipsa

sanatate orala

Implantul dentar a devenit suport pentru reusita restaurarii dintilor lipsa. Cu toate acestea, persoanele cu implanturi dentare sunt expuse riscului de a dezvolta mucozita peri-implantului. Atunci cand implantul este prins mai devreme si tratat non-chirurgical, mucozita poate fi inversata. Daca nu, poate duce la peri-implantitis sau pierderea osoasa in jurul implantului. Peri-implantita creste riscul de esec al implantului.

Mucozita miezului implantului este frecventa, aparand la pana la 80% dintre persoanele cu implanturi. Cea mai comuna cauza este acumularea de biofilm bacterian. Acelasi tip de bacterii anaerobe gram-negative prezente in boala parodontala se gasesc adesea si in bolile peri-implantului. Prin urmare, curatarea zilnica a biofilmului bacterian este o strategie cheie in tratarea perimucozitei.

Auto-ingrijirea poate fi o provocare pentru persoanele cu implanturi.

Fie ca urmare a pozitionarii sau a designului, folosirea atei dentare nu este posibila pentru persoanele cu implanturi. Un dispozitiv de auto-ingrijire care a fost testat si gasit sigur si eficient in jurul implanturilor este Flosserul cu apa. Mai exact, rezultatele au constatat ca 19 din 22 de implanturi (81,8%) tratate cu acest dispozitiv au avut o reducere semnificativa a sangerarii comparativ cu 6 din 18 implanturi (33,3%) care au fost tratate cu ata.

Actiunea pulsanta a Flosserului cu apa ajuta pacientii sa curete in conditii de siguranta si eficienta zone dificil de accesat, cum ar fi cele din jurul implanturilor. Combinatia dintre pulsatie si presiune produce forte hidraulice forfecate care sunt capabile sa indeparteze biofilmul. Cercetarile indica faptul ca Flosserul cu apa poate perturba patogeni parodontali aflati la adancimi de pana la 6 mm. O analiza a sigurantei a concluzionat ca Flosserul cu apa nu impinge bacteriile in interior, nu mareste adancimea de sondare si nu traumatizeaza tesutul moale. In plus, Flosserul cu apa nu produce o rata mai mare de bacteremie decat periajul sau folosirea atei dentare.

Dispozitivul este usor de utilizat, deoarece filamentele pot urmarii lungul marginii gingivale si zona de embrasura, si poate fi deosebit de benefic pentru utilizatorii incepatori. Utilizatorii noi tind sa se uite in oglinda atunci cand folosesc Flosserul cu apa, ceea ce poate duce la stropirea persoanei. Pentru a evita acest lucru, sfatuiti pacientii sa priveasca chiuveta. Dispozitivul trebuie folosit atat pe zona faciala, cat si pe cea linguala.