Idei pentru redecorarea locuintei

redecorare casa

Redecorarea locuintei nu trebuie sa presupuna neaparat multa munca si multi bani investiti. Se poate schimba aspectul general al locuintei cu ajutorul unor mici detalii, elemente care sa aduca un nou vibe. Se pot intreprinde o multime de proiecte care pot ajuta la transformarea spatiului fara sa fie nevoie sa se apeleze la ajutorul unui specialist in domeniu.

Modalitati simple pentru redecorarea locuintei

Ideile de mai jos nu ar trebui sa rapeasca proprietarilor mai mult de un weekend sau doua, iar multe dintre ele pot fi realizate in doar cateva ore sau chiar mai putin ceea ce reprezinta un mare avantaj, in special pentru cei care isi doresc sa schimbe aspectul casei intr-un timp scurt si fara prea mare efort.

  • Schimbarea accesoriilor

O noua instalatie de iluminare poate schimba cu totul spatiul existent. Fie ca se vor utiliza becuri de diverse forme si marimi sau se va opta pentru incadrarea lor in vase transparente de sticla, camera va capata, cu siguranta, un aer boem.

  • Eficientizarea colturilor pentru rafturi

O solutie simpla de bricolaj o reprezinta instalarea catorva rafturi plutitoare simple care vor oferi mai mult spatiu de depozitare si vor arata excelent in acelasi timp.

  • Reinnoirea mobilierului

Daca mobilierul vechi nu mai este pe plac, dar nu se doreste investirea in altul nou, se pot imbunatatii piesele existente. Exista o multime de optiuni creative pentru a oferi o noua viata mobilierului vechi, inclusiv vopsirea, schimbarea materialelor, utilizarea hartiei de contact pentru a adauga forme si modele diferite, inlocuirea furnirului sau utilizarea autocolantului.

  • Oxigenarea spatiului

Putine lucruri au puterea de a transforma spatiile neplacute, asa cum o pot face plantele si florile. Chiar si cea mai simpla planta in ghiveci improspateaza aerul si adauga o doza de fericire si vitalitate oricarei camera. Cele mai potrivite sunt: palmierul Areca, ficusul de cauciuc, bambusul, aloe vera sau feriga.

  • Utilizarea tehnologiei

Era tehnologiei ajuta imaginatia sa capete orice forma, cand vine vorba de amenajarea casei. Exista o multime de functii inteligente de la lumini, pornirea automata a sistemelor audio, elemente majore de transformare pentru eficientizarea energiei.