Geanta pentru maternitate

geanta

Nu exista vreun semn sau o persoana, care sa va indice exact momentul in care bebelusul va vrea sa se nasca, atunci cand este vorba de o nastere naturala. A avea totul impachetat in geanta pentru momentul in care micutul este pregatit, inseamna sa fiti pregatite oricand. Cel mai bine este sa aveti o geanta pregatita cu lucruri necesare pentru voi, importante in timpul travaliului si dupa nastere si inca o geanta cu lucrurile bebelusului, dar si cu hainele in care veti parasi maternitatea. Daca partenerul tau va alege sa fie alaturi de tine cateva zile in maternitate, va avea nevoie si acesta de cateva lucrui personale in geanta.

In cazul in care veti naste acasa, tot veti avea nevoie de impachetarea lucruilor, in ideea in care este recomandat sa le aveti intr-un singur loc, la indemana, pe toate. Exista posibilitatea sa aveti nevoie sa mergeti la spital de urgenta, deci lucrurile necesare trebuie sa fie pregatite deja, astfel ca nimeni nu se va grabi in ultimul moment sa adune lucrurile pe care le doriti.

Este important sa faceti o lista de lucruri pe care intentionati sa le impachetati, iar acestea pot fi unele dintre ele:

Cateva schimburi de pijamale si tricouri, papuci si sosete, o rochie usoara, balsam de buze, un spray cu apa termala pentru a va ajuta sa va racoriti si cateva gustari pentru a va mentine energia. Daca partenerul va va face un masaj in timpul travaliului, este important sa pregatiti cu voi o lotiune sau ulei, astfel ca veti deveni mai detensionata si mai relaxata cu privire la momentul nasterii. Muzica preferata va poate fi de ajutor in aceste momente, la fel si telefonul vostru mobil, care va poate tine ocupata si concentrata. Veti avea nevoie de elastice de par, o perie si servetele umede si uscate, o periuta de dinti si deodorant.

Pentru momentul in care veti parasi maternitatea, veti avea nevoie de haine confortabile atat pentru voi, mamicile, dar si pentru bebelus. De asemenea, celui mic ii va fi de folos o paturica, dar si scaunul pentru masina, care este esential pentru transport.