Fructele care te ajuta in procesul de slabire

proces slabire

Toate fructele contin substante nutritive ce joaca un rol important in sanatatea generala. Studiile au aratat ca urmatoarele fructe pot ajuta in procesul de slabire:

  • Merele

Un mar mediu contine 104 calorii si 4,8 grame (g) de fibre. Consumul zilnic de mere poate ajuta la scaderea in greutate.

  • Avocado

O jumatate de avocado contine 120 de calorii si 5 g de fibre. Este, de asemenea, o sursa buna de grasimi sanatoase pentru inima, vitamina K si folat.

Avocado poate creste sentimentul de plenitudine si reduce apetitul – factori care pot sprijini eforturile de gestionare a greutatii.

  • Banane

O banana contine 112 calorii si 3,3 g fibre. Bananele sunt, de asemenea, bogate in potasiu, care este esential pentru sanatatea inimii.

Datorita gustului lor dulce si a continutului ridicat de fibre, bananele pot contribui la senzatia de satietate si pot reduce pofta de zahar. Sunt, de asemenea, o gustare sanatoasa foarte portabila si sunt usor de consumat in deplasare.

  • Fructe de padure

Sunt o optiune excelenta pentru pierderea in greutate, deoarece au un continut ridicat de apa si cel mai mic indice glicemic. Diferitele fructe de padure au profiluri nutritive usor diferite, dar toate contin vitamine si minerale esentiale care sustin sanatatea generala.

  • Grapefruit

O jumatate de grapefruit contine 65 de calorii si 2,5 g de fibre. De asemenea, este o sursa bogata de vitamina C.

  • Kiwi

Un kiwi contine 44 de calorii si 2,3 g de fibre. Potrivit specialistilor, fiecare fruct mediu contribuie cu 71% din valoarea zilnica a vitaminei C.

De asemenea, studiile raporteaza ca persoanele care au consumat 2 kiwi zilnic timp de 12 saptamani au experimentat o reducere a circumferintei taliei.

Persoanele care doresc sa consume fructe pentru a ajuta la pierderea in greutate ar trebui sa faca acest lucru ca parte a unei diete echilibrate. Alti factori, cum ar fi activitatea fizica si somnul adecvat, joaca, de asemenea, un rol in gestionarea greutatii si a sanatatii generale.