Explicatii privind comportamentul cainilor

Animale

Animale

Probabil ca ati observat faptul ca majoritatea cainilor fac anumite lucruri cateodata, si de multe ori le fac in acelasi context.

Sigur ati observat cum catelul dumneavoastra isi inclina capul intr-o parte, ca si cum s-ar intreba ceva. Acest lucru se intampla atunci cand cainii aud un sunet nou sau vad ceva ce nu prea inteleg. Inclinarea capului este mai intalnita la pui in general. Insa miscarea poate avea si alte intelesuri. Unii catei mai batrani vor face asta pentru a auzi sau pentru a vedea mai bine ceva. Totusi, daca observati ca animalul va ramane in aceasta pozitie sau ca nu are un control foarte mare, s-ar putea sa fie o problema de sanatate, precum infectia urechii sau ceva la creier. In acest caz, mergeti la veterinar cat mai repede posibil.

De ce isi mananca cainii materiile fecale? Este cam cel mai scarbos lucru pe care un catel il poate face, insa este destul de comun. In ciuda faptului ca motivul exact nu il stim, exista multe teorii: un instinct natural, boala, malnutritie, anxietate sau stres. Se pare ca tot mai multi veterinari au gasit ca motiv faptul ca cainele nu are suficient magneziu in corp. Daca vedeti ca catelul dumneavoastra face acest lucru, mergeti cu el la veterinar pentru a gasi o solutie.

De ce isi urmaresc cainii coada? Cainele dumneavoastra se invarte in cerc, incercand sa isi prinda coada? Acesta este un comportament foarte normal la caini, fiind un semn ca vrea sa se joace. Cu toate acestea, daca este facuta in mod excesiv, poate fi semnul unei probleme comportamentale. Daca isi musca coada atunci cand o prinde, s-ar putea sa aiba probleme cu pielea sau glandele anale.

Vocalizarea, in special latratul, este un comportament absolu normal pentru orice caine. Insa fiecare caine vocalizeaza pentru motive diferite. Fie doresc sa comunice cu oamenii, fie doresc sa isi exprime sentimentele. Ei latra chiar si pentru a comunica cu alti caini.

Este destul de intalnit ca animalutul vostru sa va linga pe fata, de ce face acest lucru? Asa cum probabil si credeati deja, el doreste sa isi afiseze afectiunea. Uneori o fac si pentru a ne atrage atentia.