Diferenta dintre produsele BIO si produsele naturale

magazine BIO

Multe persoane se intreaba daca exista vreo diferenta intre produsele BIO si produsele naturale. Raspunsul este da. Tocmai pentru ca se produce foarte des confuzia intre acesti doi termeni, este important ca orice consumator sa cunoasca sensul real al acestor cuvinte si sa isi aleaga produsele fara a fi indusi in eroare de etichete sau de strategii de marketing.

Prin ce se diferentiaza produsele BIO de cele naturale

Un produs natural nu este acelasi cu un produs bio certificat. Insa, tot mai des pe ambalajul multor produse apar etichete care semnaleaza produsul ca fiind natural si din acest motiv tot mai multi consumatori au impresia ca „natural” si „bio” sunt termeni sinonimi.

In ceea ce priveste produsele bio, intreg lantul de productie respecta un set de norme cu privire la agricultura ecologica care nu permite utilizarea de pesticide, antibiotice sau alte substante chimice. De asemenea, in general acestea se achizitioneaza din magazine BIO care se ocupa exclusiv de comercializarea de produse organice, care sunt biodegradabile, fabricate din ingrediente naturale si desigur, certificate.

Produse BIO | magazine BIO | Zabe.ro

produse BIO

Produsele naturale nu sunt acelasi lucru cu cele ecologice, deoarece producatorilor nu li se interzice prin lege sa foloseasca substantele chimice care in agricultura ecologica sunt strict interzise. Producatorul are acest drept, insa ramane la latitudinea lui daca o va face sau nu. Totusi, cei mai multi aleg sa foloseasca substante chimice precum fertilizatori, conservanti, pesticide. Motivul este unul simplu: productia este mai mare si gradul de perisabilitate al produselor este mai scazut fata de cele bio care nu au conservanti.

Diferenta de pret

Pretul produselor naturale este automat mai mic decat cel al produselor bio. Acestea din urma consuma mai multe resurse si au un grad mai ridicat de perisabilitate, in timp ce produsele naturale se produc in cantitati mari si producatorii isi permit sa le vanda la preturi mai mici. Totusi, a alege produsele bio reprezinta o investitie in sanatate, caci substantele toxice nu mai ajung in organism. Pe site-ul Zabe.ro se gasesc produse bio din mai multe categorii, de la alimente si mancare pentru bebelusi, la detergenti si dezinfectanti.