Descopera cum sa iei cea mai buna decizie cand vrei sa achizitionezi servere second hand

calculatoare ieftine

Punerea bazei unei afaceri reprezinta un proces destul de anevoios, care implica atat atentie si rabdare, cat si resurse suficiente pentru obtinerea obiectelor necesare pentru buna desfasurare a activitatii. De exemplu, antreprenorii care isi doresc sa-si croiasca un drum in lumea business-ului au posibilitatea de a cumpara servere second hand, cu ajutorul carora sa se asigure ca au parte de o retea de calculatoare foarte bine pusa la punct, iar angajatii au acces la un sistem simplu si intuitiv.

Din pacate, pentru persoanele care nu sunt familarizate cu lumea IT-ului, alegerea celor mai bune servere poate fi una destul de dificila. In randurile ce urmeaza, utilizatorii pot descoperi, insa, principalele lucruri pe care trebuie sa le aiba in vedere, astfel incat sa obtina rezultatele dorite!

Tipuri de servere

Pentru inceput, antreprenorii trebuie sa ia in considerare tipul de afacere pe care o au, intrucat, in functie de acest aspect, pot ulterior sa ia o decizie mai usor. De exemplu, pentru un business mic, cea mai buna optiune este reprezentata de un server entry-level. Acesta este convenabil din punct de vedere financiar si, mai mult, este suficient pentru a fi folosit de un numar relativ mic de utilizatori. Pe masura ce afacerea se extinde, serverele pot fi inlocuite de unele mai puternice, capabile sa fie conectate la un numar mai mare de calculatoare.

Procesor

Un alt detaliu care trebuie luat in considerare pentru achizitionarea unui server bun este tipul de procesor cu care acesta este dotat. De cele mai multe ori, modelele populare sunt prevazute fie cu un procesor Intel Xeon, fie cu unul de tip AMD Opteron, intrucat acestea pot sustine activitatea mai multor persoane in acelasi timp, fara a prezenta niciun fel de problema. De exemplu, pentru echipele mici, sunt suficiente servere cu procesoare mai putin puternice, insa atunci cand afacerile incep sa creasca, antreprenorii pot lua in considerare cumpararea unor modele mai complexe, asa cum sunt cele de tip XEON X5 cu 8 nuclee, de exemplu.

Servere second hand | calculatoare ieftine | Calculator-Ieftin.ro

servere second hand

Modalitatea de stocare

Nu in ultimul rand, serverele de pe Calculator-Ieftin.ro pot fi alese in functie de modalitatea de stocare. De exemplu, retelele care trebuie sa functioneze in primul rand pe baza de viteza trebuie sa fie prevazute cu variante SSD. Acestea sunt extrem de eficiente, indiferent de numarul de calculatoare ieftine conectate la serverele pe care le sustin. Bineinteles, antreprenorii au la dispozitie mult mai mult variante si, studiind ofertele pe care le au la dispozitie, pot face o investitie excelenta!