Decoratiuni din trestie – cum se pot integra intr-o locuinta?

modele decoratiuni trestie

Decorarea interiorului locuintei intr-o nota orgininala se poate realiza cu ajutorul unor decoratiuni din trestie. Acest material, desi neobisnuit la prima vedere, este unul usor de manevrat datorita aspectului grafic original si aerit.

Din trestie se pot crea propriile articole decorative prin imbinarea altor obiecte din casa. Doritorii trebuie doar sa isi foloseasca imaginatia si creativitatea pentru a obtine un rezultat desprins parca din paginile revistelor.

Tips & tricks in decoratiunile din trestie

In primul rand, se poate crea o lampa care sa combine elemente impletite din trestie, astfel incat filtrarea luminii se va face intr-un mod inedit ceea ce va ajuta la crearea unei atmosfere poetice. Fie se poate modela doar abajurul, fie doar o parte auxiliara a lampii; oricare dintre aceste variante va arata spectaculos si va da o nota de autenticitate.

Trestiile pot imbraca, de asemenea, si ghivecele de flori personalizand astfel intreaga gradina sau poate doar o zona a acesteia. Pentru a crea astfel de elemente nu este nevoie decat de putin lipici, iar decorul este gata. Plantele vor arata ca intr-o oaza de liniste, iar daca pe langa acestea se vor aseza si cativa nuferi, imaginea va fi desprinsa parca dintr-o delta naturala.

Designerii de interior merg mai departe in abordarea acestui material si incearca sa il foloseasca chiar si pentru articole care pot fi agatate pe perete, cum ar fi ceasurile sau tablourile. Pentru a crea o asfel de piesa decorativa este nevoie de un capsator, un cerc, de mecanismul ceasului si de putin lipici.

Ei garanteaza ca produsul final va fi apreciat si va oferi camerei un aspect retro si boem. In privinta tablourilor, marginile acestora pot fi lipite sau cusute cu elemente din trestie si lana astfel incat sa para mai rustice.

O piesa de mobilier poate fi readusa la viata gratie elementelor din trestie. De exemplu, materialul pot fi montat in spatele unei canapele sau a unor fotolii creandu-se astfel o imagine rustica si comfortabila.

In privinta articolelor auxiliare, trestia poate fi folosita de asemenea pentru a crea vaze, flori, lumanari sau chiar pentru a imbraca anumite tipuri de tavi care se vor utiliza apoi pentru a servi la masa si pentru a-i incanta pe oaspetii.