De neratat in Amsterdam

obiective turistice Amsterdam

Amsterdam este una dintre cele mai populare destinatii turstice din Europa, bucurandu-se anual de peste 4,63 de milioane de vizitatori internationali, numarul turistilor crescand considerabil in ultimul deceniu.

Obiective turistice in Amsterdam

Muzeul Casa Anne Frank este unul dintre cele mai atractive puncte turistice din Amsterdam, aflat chiar in centrul orasului, pe canalul Prinsengracht, aproape de Westerkerk. Casa memoriala a Annei Frank gazduieste astazi, inca din 1960, o expozitie despre viata acesteia, fiind al treilea cel mai vizitat muzeu din Olanda, dupa Rijksmuseum si Van Gogh.

Pentru pasionatii de arta, Muzeul Van Gogh gazduieste cea mai mare colectie de lucrari ale lui Vincent Van Gogh din intreaga lumea. Van Gogh este cel mai faimos pictor din istoria Olandei si nu numai, iar muzeul detine astazi 400 de desene, 200 de picturi si 700 de scrisori, toate apartinand artistului.

Vondelpark este cel mai mare parc din Amsterdam si cu siguranta, cel mai faimos din Olanda, care se bucura de aproximativ 10 milioane de turisti in fiecare an. Vondelpark este situat la sud de Leidsplein si in apropiere de muzeurile Rijksmuseum, Stedelijk si Van Gogh. Parcul este frecventat foarte des si de catre locuitorii orasului. Poti avea parte de divertisment luand parte la concertele gratuite organizate in parc, sau te poti bucura de o plimbare in aer liber admirand peisajul, dar si statuia poetului Vondel, ori Pavilionul istoric cu restaurantul Vertigo.

O calatorie in Olanda nu ar fi completa fara o vizita la o moara de vant. Exista 8 mori de vant uimitoare in inima orasului, care asteapta sa fie admirate si fotografiate. Exista si o zi dedicata morilor de vant, 11 mai, insa nu numai atunci, ci si cu ocazia sarbatorilor nationale, morile de vant sunt impodobite cu flori, ghirlande, figurine care intruchipeaza ingeri si steagul tarii.

Numarul mare al canalelor navigabile a condus la denumirea orasului „Venetia Nordului”. Astfel, o vacanta in Amsterdam nu ar fi completa fara o calatorie cu barca pe aceste canale. Seara, numeroase case si poduri sunt iluminate, turistii avand posibilitatea de a se bucura de o plimbare relaxanta si in timpul noptii. Pentru pasionati, exista un eveniment dedicat navelor istorice de navigatie, numit Amsterdam Sail.