De ce nu ar trebui ratata o vacanta in Madrid?

vacanța în Madrid

O vacanta in Madrid ar trebui obligatoriu trecuta pe bucket list pentru pasionatii calatoriilor. Capitala Spaniei este fara indoiala o zona care va ramane vesnic gravata in amintirile ratacite ale turistilor. Imediat ce incep sa rataceasca pe strazile capitalei spaniole, turistii se vor lovi de un amestec de arhitectura recenta si constructii neoclasice, precum poarta Alcalá, piata Cybèle sau Catedrala din Almudena.

Scurt itinerariu pentru o vacanta in Madrid

  • Un oras de arta, Madrid este renumit pentru cele trei mari muzee ale sale: Prado, Reina Sofia si muzeul Thyssen-Bornemisza. Situata in inima regatului, aceasta capitală de stat gazduieste majoritatea institutiilor politice ale tarii, inclusiv Palatul Regal, sediul Guvernului si Parlamentul. Cu peste 200 de zile pe an cu soare, Madrid ofera turistilor veri foarte calduroase si ierni foarte reci. Nu este surprinzator faptul ca este un adevarat oras al contrastelor, asemenea climatul sau: traditia flirteaza cu avangarda, simplitatea cu exuberanta fapt pentru care Madridul este o destinatie care nu trebuie ratata.
  • O vacanta in aceasta zona nu se poate termina fara ca turistii sa se plimbe prin Puerta del Sol, o piata pietonala ultra-vie, care a fost initial una dintre portile care traverseaza zidul care inconjura Madridul in secolul al XV-lea. Spre sud-vest, turistii ajung la Plaza Mayor, o faimoasa piata patrata marginita de strazi mici deservite de magazine si restaurante de tot felul. Sub cerul sau senin, Madridul este orasul ideal pentru cei carora le place sa se plimbe, sa admire artistii stradali, sa viziteze biserici, sa stea in parcuri.
  • Pe partea culinara, turistii nu trebuie sa rateze bocadillos, aceste delicioase sandwich-uri cu sunca sau fripturi de pui sau ton, fara sa uite nici de tapasurile traditionale. In ceea ce priveste restaurantele, ofertele sunt nenumarate asa ca turistii au de unde alege. Pentru serile „caliente”, acestia pot merge in baruri, cluburi de noapte sau spectacole flamenco!
  • Nu doar microbistii ar trebui sa mearga pe Santiago Barnabéu, stadionul celor de la Real Madrid, ci si turistii dornici de o experienta unica care pot profita de ocazia de a vizita si muzeele respective.