De ce esueaza regimul de slabit?

regimul de slabit

Un studiu arata ca 2 din 3 persoane care urmeaza regimul de slabit vor recapata in scurt timp greutatea pe care au pierdut-o, ba chiar vor avea o greutate corporala mai mare decat inainte de a incepe regimul.

Rezultatul este frustrarea si un cerc vicios cu efecte daunatoare asupra metabolismului si a dispozitiei. In acest articol sunt prezentate cateva motive pentru care regimul de slabit esueaza.

  • Lipsa grasimilor esentiale si sanatoase

Unii profesionisti din domeniul sanatatii sugereaza ca un dezechilibru in aportul de acizi grasi omega-3 si omega-6 poate fi legat de obezitate. In mod ideal, ar trebui sa se consume aproximativ aceeasi cantitate de omega-6 si omega-3, insa din cauza consumului crescut de alimente procesate, care contin adesea uleiuri vegetale si alte grasimi, consumul de acizi grasi omega-6 este prea mare in comparatie cu omega-3.

In plus, oprirea consumului de alimente bogate in acizi grasi omega-3 poate provoca supraalimentare si prin urmare, acest lucru provoaca pofte.

  • Aparitia unei carente de calorii

Atunci cand organismul nu primeste suficiente calorii, persoanei in cauza ii este foame. Cand acest lucru se intampla in mod regulat, se declanseaza o reactie de supravietuire in care organismul incetineste metabolismul pentru a conserva resursele.

Astfel, corpul isi pastreaza inteligent productia calorica, deoarece nu stie cand va avea acces la nutrientii de care are nevoie.  Deci, in mod paradoxal, faptul ca nu are suficiente calorii poate face corpul sa creasca in greutate, deoarece metabolismul incetineste trecand in modul de „supravietuire”.

  • Aparitia unui deficit de proteine

Multe persoane considera adesea proteinele, de exemplu, ca un grup de alimente bogate in calorii, care ar trebui interzise ca parte a unei diete de slabire.

Dar adevarul este ca aceste alimente sunt, de asemenea, o sursa de carbohidrati cu absorbtie lenta, care ofera senzatia de satietate timp de multe ore. In plus, o dieta bogata in proteine ​​ajuta la construirea masei musculare, care de fapt este tesutul care arde grasimea.

  • Stres dietetic prea mare

Ingrijorarea constanta a persoanelor pentru ceea ce mananca, numararea caloriilor si lipsa placerii de a manca poate stresa si corpul. In loc sa incerce sa respecte regulile alimentare stricte, ar trebui pur si simplu sa consume alimente sanatoase care sa le satisfaca papilele gustative si totul va fi mult mai usor.