Cumparare versus inchiriere apartament

inchiriere apartament

Cumpararea unui apartament poate fi o alegere mai buna din punct de vedere financiar decat plata unei chirii lunare. Cu toate acestea, cumpararea unui apartament poate parea descurajanta la inceput.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa vedeti daca cumpararea este mai ieftina decat inchirierea. O modalitate de a face toate aceste calcule este cu ajutorul compararii chiriei lunare cu rata care ar trebui platita pe un apartamen cumparat, si sa luati in calcul cat de mult ar trebui sa platiti in avans pentru acel apartament.

Aflati daca cumpararea unui apartament va este accesibila

Un alt calcul pe care trebuie sa-l faceti este cat de mult va puteti permite sa platiti pentru un apartament. Verificati-va veniturile, datoriile si economiile.

Cand incepeti cautarea apartamentului mult visat este important sa restrangeti cautarile la zonele care va intereseaza cel mai mult.

Este foarte adevarat ca toti ne dorim un apartament cat mai spatios si o locatie premium cu bai duble, ferestrele din podea pana in tavan, tavanele mai inalte, o masina de spalat si priveliste incantatoare.

Dar este timpul sa va ganditi la locul in care doriti sa traiti in mod ideal (adica, ce parte a orasului se potriveste stilului vostru de viata) si cat de departe sunteti dispus sa fiti de munca.

Inchirierea unui apartament este un lucru dificil, dar cumpararea unui apartament ar putea fi si mai dificila. Concurenta este dificila in zonele dens populate, deci este mai important ca oricand sa aveti un agent imobiliar de incredere care sa lupte de partea voastra.

Cumparatorul de apartamente din ziua de astazi trebuie sa aiba un agent imobiliar care sa aiba experienta de piata, pentru a promova cumparatorul si a-l pozitiona in mod corespunzator in aceste scenarii cu multiple oferte pe care le experimentam zilnic.

Nu numai ca un agent informat va poate ajuta sa gasiti un apartament potrivit, dar poate, de asemenea, sa blocheze afacerea pentru a va ghida in acest proces. Un agent bun va pune, de asemenea, intrebarile potrivite, despre constructie, accesul animalelor de companie in cladire etc.