„Cumparam carti de orice fel”- cum se evalueaza cartile?

Astazi, unul dintre cele mai intalnite anunturi ale anticariatelor este „cumparam carti de orice fel”, din dorinta de a-si diversifica gama de carti. Anticariat-Carti.com este unul dintre ele si achizitioneaza des carti de la edituri, tipografii, dar si de la persoane fizice, care nu mai folosesc volumele sau nu mai au loc pentru ele in biblioteca.

Atunci cand vine vorba de vanzarea cartilor valoroase din biblioteca, proprietarii trebuie sa stie ca anticariatele ofera preturi foarte bune, asa ca pot raspunde cu incredere la anunturile de tip: „cumpar cărți vechi”.

„Cumparam carti de orice fel” – cum iti dai seama de valoarea unei carti?

Valoarea cartii depinde de mai multe criterii, care pot fi analizate doar de un evaluator profesionist. Cartea atrage cu ajutorul detaliilor sale referitoare la coperta ei, ilustratii si diverse miniaturi, toate acestea fiind realizate de diversi designeri. Importanta este calitatea acesteia, care se poate observa imediat. O carte trebuie pastrata cu multa grija, mai ales daca este veche. Starea ei este un aspect destul de important pentru echipa de evaluatori. Spre exemplu, se poate spune ca o carte care arata impecabil este mult mai valoroasa decat o carte care are un aspect neingrijit sau pagini rupte.

Cumparam carti de orice fel | cumpar cărți vechi | Anticariat-Carti.com

cumparam carti de orice fel

Daca este vorba de o carte ca prima editie a unui roman celebru atunci si in acest caz se poate considera ca este o carte valoroasa. Aceste tipuri de carti sunt achizitionate des de colectionari, asa ca anticariatele au sansele de a le gasi in bibliotecile lor atunci cand acestia decid sa isi vanda cartile.

Valoarea unei carti se mai poate observa si din semnaturile si inscriptiile pe care le are. Orice semnatura poate adauga valoare cartii respective, ceea ce va duce la oferirea de catre anticariat a unui pret foarte bun.

Toate criteriile sunt analizate de echipa de evaluatori in achizitii carti, care la final vor oferi si un pret. Cu cat cartea este mai bine intretinuta, cu atat pretul va fi mai mare.