Cum tratezi natural afectiunile hepatice?

protejarea ficatului

Foarte multi oameni sufera de afectiuni hepatice fara a fi constienti de existenta acestora. Sunt oameni care au virusul hepatic B sau C si nici nu stiu acest lucru, din cauza lipsei simptomelor si a faptului ca acestia evita sa isi faca analizele anual. In plus, ficatul mai poate fi afectat si de un stil de viata agitat si dezechilibrat, de un consum excesiv de alcool si de medicamente, de stres, de lipsa somnului, iar lista poate continua.

Ficatul este cel mai mare organ detoxifiant, cu capacitate de regenerare, insa in conditiile in care este „ajutat” atat prin medicamente alopate, cat si prin tratamente naturiste.

Plante care previn si trateaza afectiunile ficatului

Lista cu afectiuni hepatice este destul de lunga. Se poate vorbi despre hepatita alcoolica, despre ciroza hepatica, despre insuficienta hepatica cronica, despre hepatita A, B, C, D, E, despre chist sau cancer hepatic, despre steatoza hepatica sau diferite infectii cu paraziti, boala Wilson sau hepatita toxica. Lista este ingrijorator de lunga, de aceea oamenii trebuie sa se ingrijeasca de propria lor sanatate si sa isi ia macar masuri de precautie pentru protejarea ficatului.

Anghinarea este cel mai natural, mai sigur si mai ieftin remediu pentru afectiunile ficatului. Anghinarea poate fi consumata fiarta sau sub forma de ceai, protejeaza celula hepatica de toxinele ce provin din alcool si din diferite substante chimice, reduce colesterolul si trigliceridele.

O alta planta eficienta pentru a preveni si a trata afectiunile ficatului este armurariul, gratie continutului activ de silimarina, care intervine in regenerarea hepatica si regresia fibrozei. Silimarina este recomandata pentru imbunatatirea sanatatii hepatice in caz de ciroza sau de hepatita cronica.

Ceaiul de papadie sau frunzele proaspete de papadie consumate in salata reprezinta un alt remediu eficient pentru afectiunile ficatului. Acelasi efect puternic de protectie a celulelor hepatice il are laptisorul de matca si fructul de noni, care stimuleaza procesele digestive si imunitatea. Ficatul este unul dintre cele mai mari si mai importante organe ale corpului uman, de aceea trebuie ingrijit in mod corespunzator, iar la orice mic semn de intrebare, la primul simptom care denota ca ceva nu este in regula cu functionarea acestuia, oamenii trebuie sa ia masuri.