Cum se tratateaza necroza dentara?

Multe persoane care se confrunta astazi cu necroza dentara aleg sa mearga la un cabinet de endodontie din sector 6. Nevroza dentara necesita aplicarea celor mai bune tratamente stomatologice endodontice, astfel incat dintele sa fie salvat.

Necroza dentara este un fenomen inspaimantator din cauza naturii sale ireversibile. Este definita ca distrugerea prematura a celulelor din tesutul dentar, in special a pulpei dentare. Pulpa este partea cea mai interioara a dintelui.

Reuneste nervii, care transmit semnale de durere in special, vaselor de sange, care asigura vascularizatie celulelor dintilor si unor vase limfatice. Cand pulpa este necrotica, este colonizata de numeroase bacterii care pot migra catre zona osoasa prin ligamentul alveolar-dentar si pot provoca parodontita. Daca nu este tratata, de obicei provoaca un abces apical.

Cum se trateaza necroza dentara la cabinet de endodontie?

Necroza dentara prezinta putine semne clinice. De obicei, urmeaza un scurt episod acut (cum ar fi durerea de dinti) care se transforma intr-un episod cronic, ce dureaza cativa ani. Acest lucru ofera iluzia de a fi vindecat, deoarece, cu exceptia cazurilor rare, durerea nu mai este resimtita.

Cu toate acestea, dintele afectat isi schimba culoarea in timp: devine opac si isi pierde sensibilitatea. Aceasta noua nuanta, cenusie, se datoreaza degenerarii hemoglobinei, continuta in celulele sanguine, care da subproduse galbene si verzi, ca in cazul unui hematom.

Tratamente stomatologice | Endodontie din sector 6 | PlazaDent.ro

endodontie din sector 6

In absenta tratamentului, pulpita duce in mod logic la necroza dintelui: pulpa fiind gazduita intr-o cavitate neexpandabila furnizata de vase care trec printr-un pasaj foarte ingust la varf, vindecarea nu este posibila. Infectia determina treptat sufocarea tesutului din cauza lipsei de circulatie.

Necroza dentara este tratata prin devitalizarea dintelui, adica prin amputarea pulpei si prevenirea extinderii infectiei dincolo de dinte. Dintele devine fragil din cauza pierderii tesuturilor si este recomandabil sa se opteze pentru o coroana pentru a-l intari.

Pentru mai multe detalii despre acest tratament, pacientii pot vizita site-ul plazadent.ro, la sectiunea de endodontie.