Cum se pot trata naturist durerile sanilor

Durerea la nivelul sanilor, tratamente naturiste pentru durere sani

Durerea la nivelul sanilor, cunoscuta si sub numele de mastalgie, este o afectiune frecvent intalnita in randul femeilor, in special in timpul ciclului menstrual. Simptomele mastalgiei pot fi: junghiuri, durere, greutate, sensibilitate si umflaturi la ambii sani. Durerea poate fi usoara pana la severa si apare in mod constant sau doar ocazional.

Durerea la nivelul sanilor este ciclica

Aceasta apare din cauza modificarilor hormonale din timpul ciclului menstrual. Pe de alta parte, durerea de san non-ciclica este asociata cu probleme care afecteaza structura sanilor, cum ar fi chisturi, traumatisme, interventii chirurgicale sau alti factori. Alte cauze ale durerii de san sunt un dezechilibru al acizilor grasi in celulele sanilor, utilizarea anumitor medicamente, sani mari, alaptarea si sutiene prost purtate. Pentru durerea de sani care are loc inainte sau in timpul ciclului menstrual, exista remedii naturale pe care le puteti aplica simplu si usor si care pot ajuta la ameliorarea durerii si sensibilitatii.

Unul dintre cele mai bune tratamente pentru durerile de sani este uleiul de primula. Acest ulei contine un acid activ gamolenic (GLA), un fel de acid gras care ajuta organismul sa raspunda bine la schimbarile hormonale. Aceasta, la randul sau, usureaza sensibilitatea sanilor si durerea. Aplicati ulei de primula pe sanii si masati usor cateva minute.

Catina poate fi de asemenea utilizata pentru a trata mastalgia ciclica, precum si alte simptome ale sindromului premenstrual. Aceasta planta are un efect pozitiv asupra glandei pituitare pentru a suprima eliberarea de prolactina, un hormon responsabil pentru simptomele PMS, inclusiv durerile de sani. Doza recomandata de extract uscat de catina este de 20 mg de trei ori pe zi. Puteti lua, de asemenea, catina sub forma de extract lichid. Se adauga 40 de picaturi la un pahar de apa si se bea o data e zi, dimineata. Urmati oricare dintre aceste remedii timp de cel putin 3 luni.