Cum se poate trece de inspectia tehnica periodica din prima?

Inainte de a merge la inspectia tehnica periodica in Bucuresti, spre exemplu, soferii trebuie sa se asigure ca masina se afla intr-o stare perfecta de functionare si nu are nicio defectiune tehnica. Personalul calificat din unitatile autorizate verifica in detaliu cateva aspecte inainte ca masina sa primeasca atestatul de circulatie.

Principalele aspecte de care soferii trebuie sa aiba grija

In primul rand, acestia trebuie sa se asigura ca luminile si semnalizarile functioneaza perfect. Adaugarea unor lumini neconforme asa cum sunt xenoanele este strict interzisa. Soferii care se prezinta la o statie ITP din Bucuresti sau din alte orase alte tarii cu astfel de modificari la sistemul de lumini, au riscul de nu obtine avizul de circulatie.

In al doilea rand, discurile si placutele de frana trebuie sa se gaseasca intr-o perfecta stare de functionare. Din pacate, foarte multe masini circula cu placutele de frana uzate si astfel ii pun in pericol pe ceilalti participanti la trafic. Viteza excesiva si franele neconforme pot provoca incidente in trafic.

In al treilea rand, masina trebuie sa fie curata astfel incat sasiul si ansamblurile sa fie cat mai vizibile. Este extrem de important ca angajatii statiilor ITP sa poata verifica datele de identificare ale masinii.

ITP din Bucuresti | Inspectia tehnica periodica in Bucuresti | BetaITP.ro

ITP din Bucuresti

Nu il ultimul rand, cauciucurile trebuie umflate la valoarea nominala pentru a vedea daca sunt inregistrate corect dimensiunile in talon. De asemenea, toate masinile trebuie sa fie prevazute si cu o roata de rezerva.

Personalul din statiile ITP mai pot face verificari suplimentare si in cazul centurilor de siguranta, a lichidului pentru parbriz sau a trusei medicale. Pentru a avea siguranta ca obtin ITP-ul din prima, soferii ar trebui sa se asigura ca masina indeplineste cu succes toate aceste puncte.

Masinile de uz personal trebuie sa prezinte la 1-2 ani pentru verificarea tehnica, in vreme ce masinile folosite pentru taximetrie sau scoala de soferi nu trebuie sa depaseasca perioada de 6 luni.

La BetaITP.ro, programul de lucru este unul prelungit, iar soferii pot veni chiar si fara programare, timpul de astepare fiind minim. Serviciile sunt de calitate, preturile sunt printre cele mai competitive de pe piata, statia fiind autorizata pentru toate tipurile de autovehicule GPL/GNC si motociclete.