Cum se poate spori silentiozitatea modelelor de calculatoare ieftine?

Cumparatorii de calculatoare ieftine din oferta magazinului online It-Sh.ro se pot confrunta cu anumite probleme, iar principala si cea mai suparatoare este zgomotul excesiv de puternic care distrage atentia de la lucru sau de la joc. Exista numeroase metode pentru a reduce zgomotul produs de catre computer, insa inainte ca utilizatorii sa incerce sa efectueze modificari ale seterilor si sa schimbe hardul, trebuie gasita si tratata cauza principala a problemei.

Reguli pentru a pastra silentiozitatea modelelor de calculatoare ieftine cumparate

In primul rand, in cazul in care componentele computerului necesita racire suplimentara, ventilatoarele acestuia vor face mai mult zgomot. Utilizatorul poate verifica cat de calde sunt componentele in cazul unor computere sh prin descarcarea programului Core Temp, un program foarte usor de utilizat, care permite observarea temperaturii procesorului. In cazul in care procesorul functioneaza la o temperatura foarte mare, atunci ventilatoarele ar putea sa lucreze suplimentar.

In plus, este important ca utilizatorii sa retina faptul ca masuratoarea cu ajutorul Core temp se a numai atunci cand computerul este in mod Idle, astfel incat sa nu se ruleze programe precum jocuri, softuri de editare, Photoshop sau altele. In cazul in care computerul ruleaza la cald, efectuarea unei modificari pentru a-l mentine mai rece va reduce modul de lucru al ventilatoarelor, precum si cantitatea de zgomot produsa.

Mai mult decat atat, zgomotul PC-ului poate fi redus prin reducerea vitezei ventilatorului ce poate fi ajustata ridicand temperatura maxima in BIOS. Sistemul permite componentelor sa functioneze in modul IDLE la o temperatura mai ridicata astfel incat ventilatoarele nu trebuie sa mai functioneze atat de tare.

Computere sh | Calculatoare ieftine | It-Sh.ro

calculatoare ieftine

Nu in ultimul rand, pentru cei care sunt convinsi ca ventilatoarele sunt cele responsabile de zgomot, inlocuirea acestora reprezinta o modalitate ieftina si usoara de a obtine un sistem silentios. Se poate schimba si sursa de alimentare pentru ca aceasta poate provoca o cantitate mare de zgomot, inlocuirea fiind usoara, dar nu si ieftina.

Pentru a reduce zgomotul produs de calculator, utilizatorul poate opta si pentru schimbarea carcasei, unele modele fiind mai bine construite decat altele. O carcasa mai scumpa nu va hurui la fel de tare ca una foarte ieftina si din materiale de proasta calitate, ceea ce face ca ventilatoarele sa functioneze mai greu si sa genereze mai mult zgomot.

Ultimul mod de a reduce zgomotele facute de calculator este schimbarea coolerului procesorului. Acesta se poate inlocui cu un model mai bun si va fi necesara aplicarea unei paste termoconductoare intre procesor si radiator, ceea ce inseamna ca este necesara prezenta intr-un service autorizat.